Rio 2016: Skóciában született a „legtávolabbi” magyar olimpikon – csapattérkép!

Vágólapra másolva!
2016.08.06. 10:15
Skóciában és Németországban is született magyar olimpikon a riói ötkarikás csapatból, a legtöbben a fővárosban látták meg a napvilágot, Tapolca nagyvárosokat is megelőz – térképen szedtük össze a MOB adatai alapján, hogy hol kezdődött az az út, amely 2016-ban Rio de Janeiróba vezetett.

A térkép már a NOB és a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség engedélye után kialakult helyzetet tükrözi, tehát Molnár Péter és Tótka Sándor szerepel rajta a csapatból kikerült Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett.

A magyar küldöttség több mint fele született Budapesten, a fővárost Pécs (7) követi, majd Székesfehérvár (5) jön.

A „legtávolabbi” magyar Kozma Dominik, aki Skóciában született, méghozzá azért, mert édesapja, a 40-szeres magyar válogatott futballista, Kozma István a születése idején a skót Dunfermline együttesét erősítette.

Békéscsaba, Cegléd, Eger, Szolnok és Tapolca egyaránt négy olimpikont adott, a – jelenlegi – határokon kívül Kozma Dominik (Dunfermline, Egyesült Királyság/Skócia), Tóth Krisztián (Darmstadt, Németország), Douchev-Janics Natasa (Bácskapalánka, Jugoszlávia/Szerbia) és Mike Róbert (Temesvár, Románia) született a küldöttségből.

AZ OLIMPIA SZOMBATI PROGRAMJÁT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik