Rio 2016: nem jutott be a döntőbe a Juhász, Simon páros

Vágólapra másolva!
2016.08.09. 15:12
A Simon Béla, Juhász Adrián páros a negyedik helyen végzett az elődöntőjében a kormányos nélküli kettes evezősök 2000 méteres számában, így a B-döntőben folytathatja a szereplését a riói olimpián.

A Simon Béla, Juhász Adrián páros 500 és 1000 és 1500 méter után is a hatodik helyen állt, ám óriási hajrájának köszönhetően a negyedik helyre jött fel, maga mögé utasítva a szerb és a cseh párost.Simon Béla, Juhász Adrián páros 500 és 1000 és 1500 méter után is a hatodik helyen állt, ám óriási hajrájának köszönhetően a negyedik helyre jött fel, maga mögé utasítva a szerb és a cseh párost.

A harmadikként záró dél-afrikaiakat azonban már nem sikerült megelőzni, így a magyar páros a B-döntőben folytatja a szereplését, és legjobb esetben a hetedik, legrosszabb esetben pedig a tizenkettedik helyen végezhet az olimpián.

„Nincs miért szégyenkeznünk, nagyon erős csapatokkal kellett megküzdenünk, az első három között végzettek gyakorlatilag a világbajnoki dobogósok voltak. Erős tolószeles volt a pálya, így életünk egyik legjobb idejét eveztük. Igyekszünk jól felkészülni a B-döntőre, kipihenni magunkat addig, bár az is kemény verseny lesz” – mondta az M4 Sportnak Juhász Adrián.

A második elődöntő a szám toronymagas esélyese, az új-zélandi páros sikerével végződött, mellette a brit és a dél-afrikai kettős kvalifikálta magát a fináléba.

Az első elődöntőt az olasz páros nyerte meg, megelőzve az ausztrálokat és a franciákat.

A magyar érdekeltségű B-döntőt augusztus 11-én csütörtök 13.30 órától rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik