Rio 2016: Edzettem, mint az állat, ez az eredménye – Kenderesi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.09. 05:58
null
Kenderesi Tamás (jobbra) és Michael Phelps (Fotó: Szabó Miklós)
Hosszú Katinka még nem fogta fel, hogy 100 méteres hátúszásban is olimpiai bajnok, Kenderesi Tamás önmagát is meglepte a 200 méter pillangó középdöntőjében, míg Cseh László tudja, hogy ugyanennek a számnak a döntőjében jobban kell úsznia. Íme, egy kis kedd hajnali nyilatkozatcsokor.



Hosszú Katinka előbb olimpiai bajnok lett 100 méter háton, de csak később állt a mikrofonok elé, mivel nem sokkal később a 200 méter vegyes középdöntőjében is úsznia kellett.

„Tegnap azt mondtam, hogy ez a száz méter hát olyan, hogy az első helytől a nyolcadikig bármi lehet. Most kijött, hogy hányszor versenyeztem az elmúlt négy évben. Nagyon magabiztosan álltam fel, és tudtam, ha ki kell magamból hoznom a maximumot, azt meg tudom csinálni. Sikerült elérnem azt, hogy nem aggódom azon, mi lesz a végeredmény, hanem tényleg a kivitelezésre koncentrálok. Ez azért nem egyszerű, amikor olimpiai döntőben áll fel az ember. Még nem fogtam fel, már az eredményhirdetés alatt is próbáltam a kétszáz vegyesre koncentrálni. Elég hihetetlen, hogy száz háton olimpiai bajnok vagyok. Persze, álmodoztam, meg aztán beszéltünk is róla, milyen jó lenne, ha összejönne. Nagyon örülök, hogy itt van a családom és támogat. A holnapi kétszáz vegyes döntőjében szeretnék egyéni csúcsot úszni” – mondta az M4 Sportnak a kétszeres olimpiai bajnok Hosszú Katinka.

Kenderesi Tamás az egyéni legjobbját tovább javítva első helyen jutott a 200 méter pillangó döntőjébe.

„Végig azon agyaltam, hogyan ússzam le ezt a négy hosszt. Boldog vagyok, hogy nem jártam úgy, mint az Európa-bajnokságon, nem vett ki belőlem sokat a korábbi úszás. Örülök, hogy megmutathattam, mit tudok, akkor is, ha ez csak egy elődöntő volt. Decemberben volt egy térdszalagszakadásom, ahhoz képest elég jól állok, nem? Azóta edzettem, mint az állat, ez az eredménye. A döntőben maradok a taktikámnál, az utolsó ötven méterre fókuszálok. Úgy számoltam, a negyedik idővel befityegek a hatos pályára” – nyilatkozta 19 esztendős ifjúsági olimpiai bajnokunk, aki újra túlteljesítette a tervét.

Cseh László harmadik idővel került a 200 pillangó döntőjébe, de tudja, hogy a fináléra javulnia kell.

„Először is gratulálok Hosszú Katinkának az újabb aranyéremhez, fantasztikusan úszott. A elődöntőben nem voltam elég dinamikus, ennél jobban kell teljesítenem a döntőben. Azt hittem, jobb lesz az időm, mert viszonylag erőset úsztam, de ezzel a fináléban nem lehet mit kezdeni” – tekintett előre háromszoros olimpiai ezüstérmes úszónk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik