Jordán rali: törölték az első napot, Turánék autója sem érkezett meg

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 13:10
A csapatfelszereléseket, valamint a  verseny- és tréningautókat szállító hajó meghibásodása miatt komoly veszély fenyegeti a Jordán rali programját, a csütörtöki szakaszokat már törölték is a menetrendből. Az idei világbajnoki sorozat negyedik állomásának a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős révén magyar résztvevője is lesz.

Az MTI azt az információt kapta a Jordániában tartózkodó csapattól, hogy a hajó, amelyet vasárnapra vártak, majd keddre módosították az érkezési időpontját, szerdán sem futott be a kikötőbe.

A verseny csütörtök délelőtt kezdődött volna el és a tervek szerint szombaton érne véget – az első és a második napon hat-hat, a zárónapon pedig nyolc gyorsasági szakasz volt az eredeti menettervben.

Turánék, akik ezzel a futammal kezdik meg vb-menetelésüket, még további hat viadalon indulnak a vb keretében kiírt SWRC-sorozatban. A magyar kettős a jordániai száguldást követően az Olasz, a Görög, a Finn, a Német, a Francia és a Spanyol ralin vesz még részt.

A Turán, Zsiros duó tavaly négy versenyen szerepelt, s a bolgár vb-futamon a rendkívül előkelő nyolcadik, azaz pontszerző helyen végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik