Benik Balázs egy defektes gumi miatt kiesett, Turi Tamás vezet

Vágólapra másolva!
2007.05.26. 19:26
Benik Balázs (Ford Focus WRC) nagy fölénnyel vezetett, de kiesett, így nagy ellenfele, Turi Tamás (Skoda Fabia WRC) vette át a vezetést az országos ralibajnokság idei harmadik futamán, a Duna-ralin. A második helyen Herczig Norbert (Subaru Impreza WRC) áll, a harmadik helyről Turán Frigyes (Skoda Octavia WRC) kezdheti a záró napot.
Turi Tamás előtt megnyílt az esély, hogy átvegye a vezetést a pontversenyben
Mirkó István
Turi Tamás előtt megnyílt az esély, hogy átvegye a vezetést a pontversenyben
Turi Tamás előtt megnyílt az esély, hogy átvegye a vezetést a pontversenyben
Mirkó István
Turi Tamás előtt megnyílt az esély, hogy átvegye a vezetést a pontversenyben

A pontverseny éllovasa, Benik Balázs remekül autózott a Székesfehérvár központú viadal első három gyorsasági szakaszán, mindhármat meg is nyerte.

A Ford Focus WRC-vel versenyző, kétszeres bajnok pilótát azonban utolérte a balszerencse. A 4. gyors ötödik kilométerénél gumidefektet kapott, de természetesen továbbment, hiszen a szakasz végén kicserélhette volna a lerongyolódott abroncsot.

A gumi azonban annyira cafatokra szakadt, hogy pörgés közben egyszerűen szétverte az autó bal hátsó részét. De annyira, hogy Benik nem tehetett mást: fel kellett adnia a futamot.

Szavazás

Ki nyeri a magyar ralibajnokságot 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Kiesése után az a Turi Tamás állt az élre, aki mindössze három ponttal van Benik mögött az összetettben, így amennyiben nyer, a győzelemért járó 25 ponttal átveszi a vezetést.

Turi mögött Herczig Norbert a második, akinek a nap végén írtak jóvá 25 másodpercet az idejéből, mivel segítségnyújtási szándékkal állt meg Spitzmüller Csaba kiszakadt kerekű autója mellett, és csak azt követően hajtott tovább, hogy versenyzőtársai jelezték, minden rendben van velük.

Herczig hátránya már másfél perc Turi mögött, így utóbbi a rá nem jellemző biztonsági autózással is könnyedén behozhatja az első helyre a Fabia WRC-t.

A harmadik helyen Turán Frigyes áll, aki csak addig volt második, amíg Herczig vissza nem kapta az elvesztegetett fél percet a versenybíróságtól.

A „nagyok” közül a már említett Spitzmüller mellett Tagai Tamás is kiesett; neki is a kerék szakadt ki az autójából.

DUNA-RALI, AZ OB 3. FUTAMA, SZÉKESFEHÉRVÁR

ABSZOLÚT SORREND 5 GYORSASÁGI SZAKASZ UTÁN:
1. Turi Tamás, Tóth Imre Skoda Rally Team Skoda Fabia WRC 43:46.8
2. Herczig, Csökő Subaru Team Hungary Subaru Impreza WRC 1:29.1
3. Turán, Benics Turán Motorsport Skoda Octavia WRC 1:46.2 p h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik