Nem lenne meglepő, ha Szoboszlai Dominik nyártól az AC Milannál folytatná a pályafutását (Fotó: Getty Images, archív)

 

A milannews24.com azzal vezeti fel a 19 éves Szoboszlai Dominikról szóló cikkét, hogy az AC Milan az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet a tehetségek felkutatására, a játékospiacon sokkal nagyobb figyelmet fordít a fiatalok felé, mint korábban, és ebbe a képbe jól illeszkedik a magyar válogatott középpályás.

„Szoboszlai Dominik fizikailag és technikailag is nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, jól olvassa a játékot, a szöglet- és szabadrúgások specialistája, mindent megtesz azért, hogy hosszú távon posztja egyik legjobbjává válhasson – mutatta be a szurkolói oldalnak az ügyfelét Esterházy Mátyás, aki az olasz klubot is méltatta. – Az AC Milan a labdarúgás történetének egyik meghatározó klubja, amelynél jól látszik az az új filozófia, hogy fiatal játékosokat szerződtetnek, akik a tapasztaltabb labdarúgók mellett fejlődhetnek. Theo Hernández, Iszmael Bennaszer, Rafael Leao mind ebbe a sorba tartozik, de Ante Rebic is nagyszerű befektetés. Ez az irány hosszú távon eredményekkel is párosulni fog.”   

A milannews24.com arról is faggatta a játékosügynököt, a Milannal folytatott tárgyalásokon előnyt jelenthet-e, hogy a Red Bull családtól távozó Ralf Rangnick lehet az olasz klub új sportigazgatója.

„Ralf Rangnick egy széles látókörű menedzser, az egyik legjobb tehetségkutató, aki tökéletesen passzol a klub fiatalokra építő filozófiájához” – reagált sokat sejtetően Esterházy, aki kérdésre válaszolva elmondta, ügyfelei közül az ugyancsak a Red Bull Salzburg kötelékébe tartozó, U21-es szlovák válogatott középpályást, Peter Pokornyt is el tudná képzelni hosszú távon a Serie A-ban.