Serie A: a Milan-legenda szerint az Internél az előny a derbi előtt

Vágólapra másolva!
2017.10.14. 13:54
Az olasz futball egyik legnagyobb párharcára kerül sor holnap, amikor is az Internazionale csap össze városi riválisával, a Milannal. A fekete-kékek eddig nagyon jól állnak a bajnokságban, így ellenfelük korábbi klasszisa, Paolo Maldini is nagyobb esélyt lát az Inter-győzelemre.  

Az AC Milan a nyáron az új kínai tulajdonosnak köszönhetően több mint 200 millió eurót költött játékosigazolásra, így jelentősen átalakult a piros-feketék kerete. Paolo Maldini, az együttes korábbi futballistájaúgy véli, hogy ezért még korai komoly eredményeket várni, ám nem várt nehézségek is megjelentek a csapatnál. Paolo Maldini, az együttes korábbi futballistájaúgy véli, hogy ezért még korai komoly eredményeket várni, ám nem várt nehézségek is megjelentek a csapatnál.

„A Milan tizenegy játékost igazolt a nyáron, így időbe telik, míg valódi csapattá válik. Azok a célok, amelyek a szezon elején elérhetőnek tűntek, mostanra nehézségekbe ütköztek" – mondta a klub legendája.

Maldini arra is felhívta a figyelmet, hogy a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplésre is gondolnia kell a Milannak az ilyen komoly meccsek előtt.

„Egyik gárda sem mutatta meg eddig, hogy mire képes igazán. Az Inter eredményes, de nem a legszebb játéknak köszönhetően. A Milan elmaradt az eredmények tekintetében, még a kisebb csapatok ellen is. Lélektani szempontból az Internél van az előny. Nem akarom azt mondani, hogy ha kikapna a Milan, akkor kiszállna a BL-indulásért folytatott versenyből, ám ebben az esetben már tízpontos lenne a hátránya a városi riválishoz képest" – figyelmeztetett Maldini.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik