Milan: Mirabelli Donnarummát használja ellenem – Raiola

Vágólapra másolva!
2017.12.15. 12:16
null
Mino Raiola reagált Massimo Mirabelli vádjaira (Fotó: AFP, archív)
Mino Raiola, Gianluigi Donnarumma ügynöke is megszólalt az AC Milan labdarúgócsapata körül kialakult balhé kapcsán.

 

Mint beszámoltunk róla, Gianluigi Donnarumma levelet írt a Milan vezetőségének, és azt kéri, szüntessék meg a szerződését, annak ellenére, hogy azt júliusban,hosszas huzavona után meghosszabbította – a késlekedés már akkor is nagy felháborodást keltett, a levél híre után pedig, úgy tűnik, a Milan-szurkolók türelme végleg elfogyott.

A gárda szerdai, Verona elleni mérkőzésén Donnarummát a bemelegítés alatt hangosan kifütyülték, valamint egy óriási molinót is kifeszítettek, amelyen ez az üzenet állt: „Morális erőszak, évente hatmillió euró és egy parazita testvér szerződtetése? Távozz, a türelem véget ért.”

Az üzenet – mellyel a kispadon helyet foglaló testvérét, a szintén kapusként bevethető Antonio Donnarummát is célba vették – minden bizonnyal alaposan megviselte a 18 éves kapust, akit Leonardo Bonucci vigasztalt az öltözőben még a kezdőrúgás előtt.

Massimo Mirabelli, a piros-feketék sportigazgatója Mino Raiolát, Donnarumma ügynökét tartja a felelősnek: mint vélekedett, szerinte Raiola egy „showman”, majd atudjuk, hogy honnan jön a rothadás” félmondattal egyértelművé tette, mit gondol az egész botrányról.

Nem váratott sokáig Raiola válasza sem.

„Mirabellinek személyes problémája van velem, amihez Donnarummát használta fel. Nem akarok médiacirkuszt csinálni, Gigiót sem akarom befolyásolni. Mirabelli vádjaira majd a megfelelő helyen és a megfelelő időben reagálok, de Donnarummának ehhez semmi köze, nem helyénvaló őt használni ahhoz, hogy ellenem háborút indítsanak.”

„Mindenki számára nyilvánvaló, hogy Milánóban nem Gianluigi a probléma, nem is beszélve a bátyjáról, Antonióról. Furcsa módon a klub és Mirabelli sem kommentálta a stadionban megjelent kiírást, amely a két játékosnak szólt. Mi sosem követeltük, hogy a Milan szerződtesse Antonio Donnarummát. Ez Mirabelli technikai döntése volt, amiért most legalább ki kellene állnia.”

„Szeretném emlékeztetni önöket arra, hogy 2017 nyarán Gianluigi Donnarummának gazdaságilag és szakmailag is rendkívül vonzó ajánlatai voltak, olyan megkeresések, amilyeneket egyetlen játékos sem utasított volna el. Gigio és a családja azonban meghozott egy döntést, a szívére hallgatott, én pedig tiszteletben tartottam az elhatározásukat.”

„Engem egyedül az foglalkoztat, hogy Donnarumma körül békesség legyen, hogy minden tőle telhetőt meg tudjon tenni, és a Milan vezetőinek szintén ezzel kellene foglalkozniuk. Mirabelli ellentmondásban van, mert figyelmen kívül hagy egy fontos tényezőt: a klub technikai projektjét. Nekem nincs bajom a Milannal, sőt, szeretném, ha sikeres lenne. Emlékeztetném önöket, hogy négy ügyfelem van a csapatnál, tehát az az érdekem, hogy eredményesek legyenek.”

„Az olasz futball számára is fontos, hogy a Milan ismét a nemzetközi színtéren szerepeljen. Most átvette a stafétabotot Gennaro Gattuso, akit szeretek és tisztelek, akinek sok sikert kívánok. Sok hamis és meghökkentő dolgot olvastam. Sosem fogok nyilvánosan szerződésekről beszélni, ilyet korábban sem tettem. Marco Fassonéval (a Milan vezérigazgatója – a szerző) kommunikálok, nem olyan régen találkoztunk is. Ha probléma vetődne fel, amire megoldást kellene keresnünk, akkor megkeresném Fassonét, hogy elsimítsuk a dolgokat. S ez nem csak Gianluigi és Antonio Donnarumma esetében érvényes, hanem minden egyes ügyfelemnél az.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik