Olasz Kupa: Gatti megint alakított, de a Juve gálázva továbbjutott

Vágólapra másolva!
2024.01.04. 23:07
null
Gatti (4) hibája után Rugani (balra) még rosszul érezhette magát, végül góllal vigasztalódott (Fotó: Getty Images)
Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének utolsó mérkőzésén fogadta a Juventus a Salernitanát, amely udvariatlan vendégnek bizonyult, és már az első perc végén megszerezte a vezetést, de a „zebrák” még az első félidőben fordítottak, és a végén a cseréknek köszönhetően fél tucat gólt szerezve magabiztosan győzve jutottak tovább.

Ha Federico Gatti a másik tizenhatos előtt csinálja, amit csinált a találkozó első percében, bizonyára számtalan dicséretet gyűjtött volna be, hogy milyen tökéletesen emelte át a védő fölött a labdát és hozta ziccerbe a csatárt. Nem annyira apró szépséghiba, hogy az olasz védő a saját büntetőterületénél emelte át csapattársát, Daniele Ruganit, így pedig Chukwubuikem Ikwuemesi került ziccerbe, amit nem is rontott el (VIDEÓ ITT).

A háromszoros olasz válogatott Gatti nem először hozott hajmeresztő döntést stresszhelyzetben – szeptember végén zavarba ejtő öngólt szerzett a Sassuolo ellen 4–2-re elvesztett bajnokin.

A csapattársak viszont viszonylag gyorsan javítottak: Fabio Miretti az első negyedóra vége feléhez közeledve egyenlített, majd tíz perccel a szünet előtt Andrea Cambiaso egy szögletet követően már a vezetést szerezte meg a Juventusnak.

A házigazdák a második félidőben még nagyobb fokozatra kapcsoltak a gólgyártást illetően, előbb az 54. percben Rugani növelte tovább az előny, aztán a csereként tíz perccel korábban beszálló Kenan Yildiz közeli lövését ugyan Vincenzo Fiorillo még védte lábbal, de a kipattanó Dylan Bronnról saját kapujába gurult, öngól.

A kezdőként a Juventusban a karácsony előtti napon először pályára lépő – s első bajnoki gólját rögtön meg is szerző – 18 éves török tehetség két perccel a rendes játékidő előtt maga is betalált, ám a meccs csattanója még hátra volt: a ráadás pillanataiban Timothy Weah lőtte meg a találkozó legszebb gólját, beállítva a 6–1-es végeredményt (VIDEÓ ITT).

Ezzel a Juventus ott van a legjobb nyolc között, ahol a Frosinone lesz az ellenfele – szintén hazai pályán, jövő csütörtökön.

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Juventus–Salernitana 6–1 (Miretti 12., Cambiaso 34., Rugani 54., Bronn 75. – öngól, Yildiz 88., Weah 90+1., ill. Ikwuemesi 1.)

A NYOLCADDÖNTŐ TOVÁBBI PROGRAMJA

December 5.
Lazio–Genoa 1–0
December 6.

Fiorentina–Parma (II.) 2–2 – 11-esekkel 4–1
December 19.
Napoli–Frosinone 0–4
December 20.

Internazionale–Bologna 1–2 – hosszabbítás után
Január 1.
Milan–Cagliari 4–1
Január 3.
Atalanta–Sassuolo 3–1
Roma–Cremonese (II.) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik