Serie A: az Inter visszalépett a Lukaku-transzfertől – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.07.15. 16:56
null
Romelu Lukaku magára haragíthatta az Inter vezetőségét (Fotó: Getty Images)
Kútba esett Romelu Lukaku visszatérése az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) érdekelt Interhez – írja a Corriere dello Sport. Az olasz sportlap szerint a milánói klub hiába egyezett meg a belga csatárt foglalkoztató Chelsea-vel, Lukaku elérhetetlenné vált, ezért a fekete-kékek kiszálltak az üzletből.

Papíron minden készen állt arra, hogy Romelu Lukaku az előző idénybeli kölcsöne után végleg visszatérjen az Interhez: a játékossal már rég megvolt az egyezség, s nagy sokára a Chelsea-vel is megegyezett a milánói alakulat, amely arra várt, hogy pont kerüljön a Manchester Unitedbe tartó André Onana ügyére.

Eközben a belga körül„lesipuskásként” ólálkodó Juventus frissen kinevezett sportigazgatója, Cristiano Giuntoli megkereste Lukakut azzal, hogy adjon neki és a torinói klubnak egy hetet, és akkor ők is képesek lesznek kifizetni a Chelsea által kért 40 millió eurót – a Juventus (hasonlóan az Interhez, amely az Onana-transzferből származó pénzt fektette volna Lukakuba) ugyanis azon dolgozik, hogy értékesítse a még mindig csak 23 éves szerb csatárt, Dusan Vlahovicsot (a torinói klub körülbelül 70 millió eurót kap majd a belgrádi születésű támadóért), s az ebből származó pénzt Lukaku megszerzésére fordítaná.

Miután az Inter vezetése értesült a Juventus közeledéséről, megpróbálta minél hamarabb nyélbe ütni a dolgot, de hiába keresték Lukakut, a belga csatár nemes egyszerűséggel nem vette fel a telefont, ráadásul a játékos érdekeit képviselő ügyvéd, Sébastien Ledure is elérhetetlenné vált – rántotta le a leplet az ügy részleteiről a Corriere dello Sport.

A 30 éves csatár váratlan elzárkózása annyira feldühítette a fekete-kék klub vezérkarát, hogy az azonnali hatállyal visszalépett az üzlettől, s várhatóan más csatárral pótolja majd a belga toronycentert. Lukaku következő csapata így várhatóan a Juventus lesz – feltéve, hogy a„zebrák” sikeresen nyélbe ütik Dusan Vlahovics Párizsba való eladását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik