Inter: beszédes csend uralta az öltözőt a vereség után

Vágólapra másolva!
2011.10.30. 11:37
Veretlenül, a bajnokságot vezetve látogatott a Juventus az eddig gyengélkedő Internazionale otthonába szombaton a Serie A 10. fordulójában, és elhozta a három pontot.

„Ha a csend beszélni tudna" – dúdolhatták volna a Juventus elleni hazai vereség után az Inter játékosai, amikor a lefújást követően temetői hangulat uralkodott öltözőjükben. Igaz, okuk éppen nem volt a vigasságra.

„Kissé balszerencsések voltunk, hiszen lőttünk egy lécet, de nem ment ma nekünk – ismert el a hazaiak támadója, Giampaolo Pazzini. – Győznünk kellett volna, de nem lehet szomorkodnunk, előre kell tekintenünk. A lefújás után nagy-nagy csend volt az öltözőben, ahogyan az már lenni szokott az ilyen vereségek után. A teljesítményünkre nem lehetett panasz, de mind a kétszer akkor kaptuk a gólt, amikor a legjobban ment. Többet érdemeltünk volna, nem egyszerű ilyenkor higgadtnak maradni. Nagy már a lemaradásunk a topcsapatokhoz képest, de az ilyen egyesületnek, mint a mienk, csak az aranyért szabad csatába szállnia minden versengésben."

Megszólalt a jelenlegi csapat legendája, az argentin Javier Zanetti is.

„Nem veszítettük el az étvágyunkat, de bizonyos pillanatokban el sem tudja képzelni az ember, miért nem nyert. De nem szabad emiatt búslakodnunk, a Lille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre kell koncentrálnunk, majd a Genoa elleni bajnokira."

Az 1982-es világbajnok középpályás, az Inter korábbi klubigazgatója, Gabriele Oriali már nem ilyen higgadt.

„Ez a derbi lehetett volna a fordulópont, de elbuktuk. Most már tényleg aggódnunk kell! Igazán lehangoló látványt nyújt a tabella."

Megszólalt a rangadó után a Juventus általános igazgatója, Giuseppe Marotta is.

„Ez egy alapvető győzelem volt, megmutattuk, miért is vagyunk mi az éllovasok. A csapat játéka és az eredmény kifejezi fizikai szintünket, és elbírtuk a lelki nyomást is. Ha a táblázatra nézünk, megállapíthatjuk, a klub és Conte is jól dolgozott. És a jövő még fényesebb lesz..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik