A lefoglalt 450 ezer eurót az Inter-Leccére szánták?

CS.P. CS.P.CS.P. CS.P.
Vágólapra másolva!
2011.06.06. 11:45
null
Tényleg színház az egész világ? (Fotó: Action Images-archív)
Címkék
Négyszázötvenezer eurót foglaltak le két Giuseppe Signorihoz köthető bolognai vállalkozónál, az összeget olasz lapértesülések szerint többek között az Internazionale–Lecce olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzés befolyásolására szánták. A pénz elegendő lett volna a célra, hiszen egy Serie A-s mérkőzés becslések szerint 400 ezer euróba kerül a vevőnek.

Vasárnap délutánig tizenkilenc olaszországi mérkőzéssel kapcsolatban vetődött fel a fogadási csalás gyanúja, közülük kettő Serie A-s (Internazionale–Lecce – sikertelen kísérlet, Brescia–Bologna – sikeres kísérlet?), öt Serie B-s (kettőben érintve van Feczesin Róbert csapata, az Ascoli), a többi harmad- vagy negyedosztályú.

Ami a költségeket illeti, a La Gazzetta dello Sport becslései szerint egy első osztályú bajnokit 400 ezer euróért, egy másodosztályút 120 ezer euróért, egy harmadosztályút pedig 60 ezer euróért lehet „megvásárolni”. Ebből következik, hogy a frissen lefoglalt 450 ezer euróból, amelyet két, az ügyben érintett bolognai vállalkozó ingatlanában találtak, bőven futotta volna egy élvonalbeli mérkőzés elferdítésére.

Hírlik, az összeg többek között éppen az Internazionale–Lecce találkozó fedezetéül szolgált, csakhogy Milánóban valamiért borult a terv, a legalább háromgólos hazai siker helyett csak 1–0-s győzelem született.

Egy neve elhallgatását kérő, a La Gazzetta dello Sportnál dolgozó kolléga a Nemzeti Sport érdeklődésére előrebocsátotta, a lavina várhatóan csak eztán indul meg.

A másodosztályból feljutó Atalanta mindenesetre már most nyakig van a sárban, ha a bergamói klubot megfosztják élvonalbeli tagságától, bent maradhat a legjobb kieső, a Sampdoria, feltéve, hogy a szintén gyanús csapatként emlegetett genovaiakra nem bizonyítanak rá semmit.

A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN TOVÁBBI RÉSZLETEKET OLVASHATNAK AZ OLASZORSZÁGOT ISMÉTELTEN MEGRÁZÓ BUNDABOTRÁNY FEJLEMÉNYEIRŐL, ANNAK HÁTTERÉRŐL, VALAMINT ARRÓL, HOGY VÉLHETŐEN TÖBB CSOPORT PÁRHUZAMOSAN IRÁNYÍT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik