Cruyff: Van Basten készen áll rá, hogy a Milan edzője legyen

Vágólapra másolva!
2009.05.12. 12:38
Bár Carlo Ancelotti sokadszor is cáfolta azokat a híreket, melyek szerint távozna a Milan kispadjáról, továbbra is többféle pletykát lehet hallani arról, hogy ki veszi át a helyét. Johan Cruyff szerint honfitársa, Marco van Basten tökéletes lenne erre a pozícióra. A holland legenda nem felejtette el megdicsérni Alessandro Del Pierót, és egy jó tanáccsal is szolgált az olaszoknak.
Cruyff véleményére mindig kíváncsiak az újságírók
Fotó: Action Images (archív)
Cruyff véleményére mindig kíváncsiak az újságírók
Cruyff véleményére mindig kíváncsiak az újságírók
Fotó: Action Images (archív)
Cruyff véleményére mindig kíváncsiak az újságírók

MINDENT AZ OLASZ BAJNOKSÁGRÓL

Megy a Chelsea-hez (esetleg máshová) Carlo Ancelotti vagy nem megy? Ez a kérdés (is) foglalkoztatja hónapok óta a nemzetközi sportsajtót. Bár maguk az érintettek mindig tagadták a dolgot, időről időre felvetődnek különböző spekulációk, hogy ki kerülhet az olasz mester helyére. Cruyff szerint a hozzá hasonlóan háromszoros aranylabdás Marco van Basten, a Milan korábbi sztárja készen állna erre a feladatra.

„Miért ne? Sokan mondták, hogy Josep Guardiolának nincs tapasztalata, most pedig meg lehet nézni, hogy mit ért el a Barcelonával – mondta a La Gazzetta dello Sportnak Cruyff, aki edzőként kétszer is a döntőbe vezette a gránátvörös-kékeket a Bajnokok Ligájában (illetve BEK-ben, mert 1992-ben még így hívták a sorozatot), és 1994-ben éppen a Milantól szenvedtek 4–0-s vereséget. – Marco nagy bajnok volt, tökéletesen ismeri az öltözők légkörét. Tud hatni a játékosokra, s úgy gondolom, hogy készen áll erre a munkára.”

Cruyff szót ejtett Del Pieróról is, aki vasárnap a 600. mérkőzését játszotta a Juventus színeiben.

„Ez a 600 meccs fantasztikus teljesítmény. Ő egy igazi profi, aki teljes mértékben megérdemelte ezt azok után, amiken keresztülment a Juvéval, és amilyen kemény kritikákat kapott a sérülése után. Emberként és játékosként is remek példa” – méltatta a torinóiak támadóját a hollandok legendája, aki kitért az olasz labdarúgást sújtó kisebb válságra is.

„Nem tudom, hogy krízisben van-e az olasz futball, az viszont tagadhatatlan, hogy az egyik legfőbb probléma az alacsony nézőszám – mondta az egyik itáliai honlapnak Cruyff. – Nézzük meg a Barcelonát! Az emberek minden egyes alkalommal örömmel mennek ki a stadionba, mert a csapat szó szerint szórakoztatja őket. Olaszországban viszont csak az eredmény számít, pedig a játékkal is többet kellene törődni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik