A svájci Bellinzona kölcsönadja Nápolyba az „új Roberto Baggiót"

juniorsport.hu juniorsport.hujuniorsport.hu juniorsport.hu
Vágólapra másolva!
2008.07.26. 12:34
Címkék
Amiről már régóta pletykáltak, most valósággá vált: a Napoli labdarúgócsapata megszerezte az óriási tehetségnek tartott, 20 éves Andrea Russottót.
Russotto a Napolinál folytatja
Russotto a Napolinál folytatja
Russotto a Napolinál folytatja
Russotto a Napolinál folytatja
Pontosabban az olasz játékos egyelőre csak kölcsönben szerepel majd Nápolyban, a szerződés értelmében azonban az itáliai klub a jövő nyáron, ha akarja, kivásárolhatja a labdarúgót a svájci Bellinzona gárdájától.

Andrea Russotto képességeiről talán azzal mondjuk el a legtöbbet, hogy Olaszországban az új Roberto Baggióként emlegetik, de az sem mellékes, hogy a World Soccer magazin beválasztotta őt a világ ötven legjobb fiatal labdarúgója közé.

A 20 éves támadó középpályás a Lazióban nevelkedett, aztán hátat fordított Olaszországnak és a svájci Bellinzona együtteséhez igazolt. Az utóbbi időben viszont már ismét Itáliában játszott, mégpedig kölcsönben a Trevisónál.

A nyártól már a Napoli mezét húzhatja magára, s bár egyelőre ott is csak kölcsönben szerepel majd, ha be tudja magát lopni a szurkolók és a vezetők szívébe, akkor talán a klub jövőre kivásárolja.

Rusotto egyébként tagja az U21-es válogatottnak is, amelyben eddigi tíz fellépése alkalmával kétszer volt eredményes.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik