A sztárcsapatok játékospolitikájában változást hozhat az új szabály

Vágólapra másolva!
2008.04.25. 22:46
Az UEFA Bajnokok Ligája 2008/2009-es szezonjában minden csapatnak négy saját nevelésű és további négy saját nemzetiségű játékost kell neveznie a 25 fős keretbe. Pár klubnak fejfájást okozhat ez a rendelkezés, de már elkezdték a „felkészülést” az érintettek. Sajtóértesülések szerint az Inter például már szerződtette a következő szezonra a 32. életévében járó Tomas Locatellit.
Locatelli (balra) itt még a Siena mezében rúgja a labdát
Foto: Getty Images
Locatelli (balra) itt még a Siena mezében rúgja a labdát
Locatelli (balra) itt még a Siena mezében rúgja a labdát
Foto: Getty Images
Locatelli (balra) itt még a Siena mezében rúgja a labdát

Az Internazionale csapatát gyakran éri kritika amiatt, hogy keretében csak elvétve találunk olasz játékost. Az UEFA új szabályai változást hozhatnak ezzel kapcsolatban.

A rendelet kimondja, hogy a 2008/2009-es szezontól minden, a Bajnokok Ligájában résztvevő csapatnak neveznie kell a 25 fős keretébe négy saját nevelésű, valamint négy hazai nemzetiségű (az Inter esetében olasz) játékost.

Ez a szabály kellemetlen helyzetbe hozhat néhány klubot – így például a lombardiai egyesületet is –, és arra kényszeríti őket, hogy változtassanak átigazolási politikájukon.

A hírek szerint a kék-feketék e szabály nyomására igazolják le a júniusban 32. születésnapját ünneplő Tomas Locatellit.

A kilencvenes évek közepén az egyik legnagyobb tehetségnek tartották Olaszországban Locatellit, de végül pályafutása nem lett olyan fényes, mint azt sokan jósolták. 2000 és 2005 között a Bolognában játszott, azóta a Siena labdarúgója. A válogatottban kétszer lépett pályára.

Az idegenlégiósok számának visszaszorítását nemcsak az UEFA, hanem a FIFA – Sepp Blatter elnökkel az élen – is szorgalmazza. A svájci sportvezető pár nappal ezelőtt erősítette meg, hogy továbbra is kiáll a 6+5-ös szabály bevezetése mellett, mely előírná, hogy egy labdarúgó klubcsapat egyszerre pályán lévő tizenegyében legalább hat hazai játékosnak kell szerepelnie.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik