A Juventus nyerőembere a három gólpasszt adó Mauro Camonaresi volt

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2007.09.02. 17:07
A Serie A, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulójában csapnivaló első félidőt követően, izgalmas körülmények között, egy góllal nyert a Juventus a Cagliari vendégeként. A Roma hazai pályán csak nehezen gyűjtötte be a három pontot, a Napoli Udinében tudott nyerni: a vendégek öt gólt rúgtak.
Foggia (Cagliari, balra) büntetőből  kétszer egyenlített, de a győztes gól Chiellinié (Juventus, középen) volt
Reuters
Foggia (Cagliari, balra) büntetőből kétszer egyenlített, de a győztes gól Chiellinié (Juventus, középen) volt
Foggia (Cagliari, balra) büntetőből  kétszer egyenlített, de a győztes gól Chiellinié (Juventus, középen) volt
Reuters
Foggia (Cagliari, balra) büntetőből kétszer egyenlített, de a győztes gól Chiellinié (Juventus, középen) volt

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az ismét élvonalbeli Juventus a nyitófordulóban a Livorno 5-1-s legyőzésével tudatosította ellenfeleiben, mindenek előtt a Romában, az Interben és a Milanban, hogy ismét harcra kész, bizony számolni kell velük az aranyéremért folyó versenyfutásban. A kezdeti lendület azonban majdnem elfogyott.

A második fordulóban ahhoz a Cagliarihoz látogattak, amely az elsőben a szintén újonc Napolit verte. A találkozó első félideje egyértelműen a hazaiaké volt, akik több alkalommal is pontrúgások, szögletek vagy éppen szabadrúgások után veszélyeztették Buffon kapuját. A válogatott kapus torinói társai előrejátékban jócskán elmaradtak a várakozásoktól - erőtlenek, pontatlanok és kapura abszolút veszélytelenek voltak -, mezőnyben egyértelműen alulmaradtak.

Hiába volt azonban a hazai mezőnyfölény, a gól esetükben ugyanúgy nem volt a levegőben, mint a vendégek tanácstalan, ötlettelen játékában. Del Piero még csak-csak próbálkozott, de Nedved és Trezeguet észrevétlen tudott maradni.

A félidő helyzetét a hajrában mégis a Juve, egészen pontosan Del Piero hagyta ki, jellemzően kellett hozzá egy hatalmas egyéni védelmi hiba.

A második félidőben a hazaiak közelebb kerültek ellenfelük kapujához, ám a vezető gólt a vendégek szerezték meg. Egy baloldali akció végén a Camonaresi által lefejelt labdára Trezeguet - ki más? – mozdult elsőként, és az első fordulóban triplázó francia csatár magát bedobva a hálóba spiccelte a labdát.

Nem sokáig kellett várni a hazaiak egyenlítésére: Foggia egy Legrottaglie lerántása miatt megítélt büntetőt értékesített. A tizenegyesnél Buffon jó irányba mozdult, bele is bokszolt a labdába, de az végül a gólvonalon túlra perdült.

A 71. percben Buffon óriási bravúrral hárított egy közeli kapáslövést, majd öt perccel később Del Piero pöckölte közelről a labdát Camonaresi remek beadását követően a hazai kapuba: ismét a vendégeknél volt az előny.

Négy perccel később Zebina szabálytalankodott a Juve tizenhatosán belül, ismét tizenegyes! Ezúttal is Foggia volt a végrehajtó és ismét betalált. A hazai játékos nem váltott oldalt, Buffon viszont igen. Az egyenlítő gól után a reklamáló Zebinát kiállította a játékvezető, aki az öltözőbe menet még egy taslit is kiosztott az egyik hazai rendezőnek.

A mérkőzés nyerőemberének a félidőben csereként beálló Camonaresi bizonyult, aki a hajrában egy szabadrúgást tekert be pontosan, a hátvéd Chiellini pedig jókor, három pontot érően érkezett. A Juve így továbbra is hibátlan a bajnokságban.

Az első fordulóban idegenben is nyerő Roma Aquilani 17. percben szerzett góljával szerzett vezetést hazai pályán a Siena ellen, de a győzelmet csak a hajrában tudták bebiztosítani a „farkasok”: a 82. percben Giuly, a 89-ben Totti volt eredményes.

A Palermo igencsak belehúzott az első felvonásban Livornóban, hiszen Rinaudo már a kilencedik percben megszerezte a vendégek vezető találatát, majd 13 perccel később Miccoli is betalált. Miután utóbbi negyedórával később duplázni tudott, illetve a hajrában Amauri is betalált, a találkozó lényegében a szünetre már el is dőlt. A hazaiak későn ébredtek, két góljukkal már csak csökkenteni tudták a különbséget.

Első fordulóban hazai környezetben elszenvedett kétgólos vereséget készült feledtetni az újonc Napoli, amely az Udinese vendégeként lépett pályára és szerzett kétgólos előnyt a szünetre. Az indiszponált hazaiak ellen a vendégek a második félidőben újabb három gólt szereztek, mint a régi szép időkben. A nápolyiaknál Zalayeta duplázott.

Nem esett gól a Catania-Genoa derbin, előbbiek második döntetlenjüket húzták be a szezonban, utóbbiak viszont első pontjukat, igaz gólt továbbra sem sikerült szerezniük.

Torinóban a vendég Reggina szerzett előnyt, de a hazaiak fordítani tudtak. A feketeleves azonban csak a hajrában jött, amikor a vendégek kiegyenlítettek. Az első fordulóban mindkét csapat döntetlent játszott, a „bikák” ráadásul 2-2-t.

Az Atalanta két góllal verte a Parmát, így a győztesek változatlanul veretlenek a bajnokságban, nem úgy a vendégek.

SERIE A, OLASZ ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

2. FORDULÓ:
Roma-Siena 3-0 (Aquilani 17., Giuly 82., Totti 89.)
Atalanta-Parma 2-0 (Zampagna 21. – 11-esből, Carrozzieri 66.)
Cagliari-Juventus 2-3 (Foggia 56., 80 – mindkettőt 11-esből, ill. Trezeguet 54., Del Piero 76., Chiellini 90.)
Catania-Genoa 0-0
Livorno-Palermo 2-4 (Rossini 54., Grandoni 74., ill. Rinaudo 9., Miccoli 22., 37., Amauri 41.)
Torino-Reggina 2-2 (Rosina 45., Ventola 58., ill. Amoruso 31., Cozza 91.)
Udinese-Napoli 0-5 (Zalayeta 16., 70., Domizzi 41., Lavezzi 65., Sosa 81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik