A Juve a kupában is imponáló győzelemmel örvendeztette szurkolóit

Vágólapra másolva!
2007.08.29. 23:43
Bejutott az Olasz Kupa következő fordulójába a Juventus, miután idegenben 3-1-re legyőzte a Parma csapatát. A Claudio Ranieri által trenírozott torinói alakulat góljait Molinaro, Almiron és Szalihamidzics szerezte, a túloldalon Castellini volt eredményes. A legjobb tizenhat közé került még (többek között) az Udinese és a Cagliari is.
A kép a Juventus Livorno (5-1) elleni mérkőzésén készült
A kép a Juventus Livorno (5-1) elleni mérkőzésén készült
A kép a Juventus Livorno (5-1) elleni mérkőzésén készült
A kép a Juventus Livorno (5-1) elleni mérkőzésén készült

A Olasz Kupa szerdai fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a Juventus parmai vendégjátéka volt, ahol az elsőosztályba frissen visszajutott "zebrák" nyertek 3-1-re.

A Buffon - Zebina, Andrade, Legrottaglie, Chiellini - Nocerino, Almiron, Tiago, Salihamidzic - Iaquinta, Trezeguet kezdőcsapattal kiálló torinóiak a második félidőben mutatott parádés játékuknak köszönhetik sima továbbjutásukat.

Claudio Ranieri ezúttal pihentette Alessandro Del Pierót, ám a gólok ezúttal sem maradtak el. A "gyártást" ezúttal Cristian Molinaro kezdte. Az olasz utánpótlás-válogatott védő a 61. percben mattolta Amiranit, a hazaiak kapusát. Bő tíz perccel később Sergio Bernardo Almiron duplázta meg a vendégek előnyét.

Castellini ugyan büntetőből szépített a 74. percben, ám Hasan Szalihamidzics öt perccel a rendes játékidő vége előtt megnyugtatta a csapatát elkísérő Juve-tábort, találatával kialakult a 3-1-es végeredmény.

Bejutott a legjobb tizenhat együttes közé az Udinese is. Az udinei alakulat a Barit fogadta, és szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy melyik a jobb csapat. Paolucci két, és Di Natale egy találatával 3-0-s hazai győzelem született.

A Roma, a Sampdoria, az AC Milan, a Palermo, a Lazio, a Fiorentina, az Empoli és az Internazionale ezután a forduló után csatlakozik a most továbbjutó együttesekhez. A továbbiakban is egyenes kieséssel dől el a továbbjutó csapatok kiléte, kiemelt alakulat már nem lesz a nyolcaddöntőben.

OLASZ KUPA

3 FORDULÓ:
Torino-Rimini 3-2-hosszabbítás után (Ventola 18., Barone 42., Rosina 97. ill. Valiani 85., Ricchiuti 87.)
Ascoli-Atalanta 2-1-hosszabbítás után (Donato 41., Soncin 120 ill. Pedoin 50.) Cagliari-Siena 2-1 (Acquafresca 17., 61. ill. Maccarone 90.)
Triestina-Catania 0-0-tizenegyesekkel: 2-4
Udinese-Bari 3-0 (Paolucci 36., 86., Di Natale 53.-büntetőből,)
Reggina-Piacenza 3-2 (Cozza 5., Cravolo 10., Barreto 83. ill. Bianchi 31., Guzman 43.)
Parma-Juventus 1-3 (Castellini 74.-büntetőből ill. Molinaro 61., Almiron 72., Szalihamidzics 85.)
Napoli-Livorno 1-1-tizenegyesekkel 4-3 (Domizzi 88. ill. Tavano 81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik