Milánóban az ünneplés elhalasztva, veretlen bajnoki cím elfeledve

Vágólapra másolva!
2007.04.18. 19:59
Hazai pályán szenvedett vereséget az Inter az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) a Romától. Roberto Mancini csapata a 22. fordulóból elhalasztott mérkőzésen 3-1-re kapott ki „legnagyobb” riválisától, így amellett, hogy még nem ünnepelheti a bajnoki címet, veretlenségi sorozata is megszakadt.
Nagy az öröm: a manchesteri kisiklás már a múlté
Nagy az öröm: a manchesteri kisiklás már a múlté
Nagy az öröm: a manchesteri kisiklás már a múlté
Nagy az öröm: a manchesteri kisiklás már a múlté

Hiába szerette volna Javier Zanetti, az Inter csapatkapitánya, hogy a milánóiak hazai pályán, saját szurkolói előtt ünnepelje a bajnoki címet, a Roma másképp gondolta.

Materazzi tizenegyesből szerzett gólja után úgy tűnt az Inter legalább az egyik pontot otthon tartja, ám a mérkőzés hajrájában érkezett Totti és Cassetti, akik nem csak az ünneplést halasztották el, hanem megszakították Figóék veretlenségi sorozatát is.

Már a találkozó elején látszott, hogy nem akar asszisztálni az ünnepléshez a Roma csapata, már a 18. percben veszélyeztették Julio Cesar kapuját Tottiék. A kitűnő olasz középpályás lövését először szép mozdulattal hárította az Inter kapusa, majd a kipattanót követően Perotta ismétlésénél mégnagyobb bravúrt mutatott be.

Adrianóéknak nem sikerült még a veretlenséget sem megőrizniük
Adrianóéknak nem sikerült még a veretlenséget sem megőrizniük

Az Inter első említésre méltó válaszára egészen a harminchetedik percig kellet várni, ekkor Sztankovics zúgó kapufája borzolta a Giuseppe Meazza Stadionba csapatukat elkísérő fővárosi szurkolók idegeit.

A bátran játszó „farkasok” aztán alig egy perccel az első félidő vége előtt megszerezték a vezetést. Chivu remek középreadása továbbpördült Cambiasso lábán, ám az érkező Perrotta lövése utat talált a hazaiak kapujába.

A szünetben rendezte a sorait Roberto Mancini együttese, és rögtön a második félidő elején kiegyenlített. Ehhez azonban kellett a játékvezető segítsége is. Az ötvenegyedik percben Doni nem ért a kitörő Adrianóhoz, ám a sípmester mégis a büntetőpontra mutatott. Materazzi köszönte szépen a lehetőséget, és a kapuba bombázta a labdát. Doni a másik irányba vetődött, esélye sem volt a hárításra.

Nyolc perccel később már a római kapus minden tudására szükség volt, hogy ne szerezze meg a vezetést az Inter. Ekkor Adriano veszélyeztetett, ám nem tudott túljárni bő egy hete Manchesterben „betliző” kapus eszén.

Már úgy tűnt, hogy legalább a veretlen bajnoki cím megszerzésére marad esélye az Internek, ám egy perccel a rendes játékidő vége előtt érkezett Totti, és 21. bajnoki találatával megszerezte a vezetést a vendégeknek.

A hosszabbításban még Cassetti megforgatta a tőrt a hazai csapat hátában: találatával kialakult a 3-1-es végeredmény.

SERIE A

  • 22. FORDULÓ:
  • Ascoli - AC Milan 2 - 5 (Biagio 33.-11esből, Guberti 41. ill. Gilardino 3.,27., Kaká 25.-11esből, 35., Seedorf 75.)
  • Empoli - Atalanta 2 - 0 (Saudati 35., Almiron 54.)
  • Inter Milan - AS Roma 1 - 3 (Materazzi 52.-11esből ill. Perrotta44., Totti 89., Cassetti 90.)
  • Lazio - Chievo 0 - 0
  • Livorno -Cagliari 2 - 1 (Lucarelli 5., Knezevic 67. ill. Suazo 61.-11esből)
  • Reggina - Messina 3 - 1 (Bianchi 13., Amoruso 54., 72.-11esből ill. Rigano 27.-11esből)
  • Udinese - Sampdoria 1 - 0 (Iaquinta 53.-11esből)
  • Parma - Fiorentina 2-0 (G. Rossi 27., 89.)
  • Siena - Torino 1-0 (Antonini 65.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik