Figo 17 hónapra írhat alá az Al-Ittihadhoz

Vágólapra másolva!
2006.12.28. 11:31
Ez gyorsan ment: ami tegnap még csak egy szinte befogadhatatlan átigazolási futballhír volt, az holnap vagy holnap után márvalóság is lehet: Luis Filipe Madeira Caeiro Figo, az olasz Internazionale portugál légiósa aláírhat a szaúd-arábiai Al-Ittihad együtteséhez.
Figo nem bagóért esik ki az európai futball vérkeringésből
Figo nem bagóért esik ki az európai futball vérkeringésből
Figo nem bagóért esik ki az európai futball vérkeringésből
Figo nem bagóért esik ki az európai futball vérkeringésből
A 127-szeres válogatott - ezzel rekordernek számít – a vb után lemondta a nemzeti együttesben való szereplést és már csak klubcsapatára kívánt koncentrálni. Bizonyítani viszont nem nagyon tudott, mert lehetősége nem volt rá. A BL-nyolcaddöntős, olasz bajnoki éllovas Interben ugyanis Roberto Mancini vezetőedző leginkább csereemberként számított rá, amit a jelek szerint most unt meg Figo.

A BBC-nek nyilatkozik a szaúdi klub csapatmenedzsere, Hamad Al Sanie, aki szerint pénteken vagy szombaton már alá is írhatják a szerződést, azt követően Figo várható érkezése Jeddah-ba január ötödikén lesz. A klubvezető pontosított a szerződés időpontján is, a korábban írt egy év így 17 hónapra módosult.

A jobbszélső szaúdi szerződése angol lapértesülések szerint átszámítva 4,5 millió eurót érne az Internek. Figót különben a szezon végéig köti szerződése az olasz klubhoz, ahová 2005 nyarán írt alá.

A portugál klasszis nem bagóért esik ki az európai futball vérkeringésből: a szaúdiak fél évre több mint hatmillió euróról szóló szerződést tettek elé, ami érthetően el is nyerte a középpályás tetszését.

Az előbb említett összegeket azonban nem erősítette meg a szaúdi csapatmenedzser, aki nem kívánt anyagi részletekbe bocsátkozni az átigazolás kapcsán.

Figo, 2000 aranylabdása évek óta képességeinek megfelelően európai sztárklubokban szerepelt, a portugál Sporting Lisszabont a Barcelona, majd a Real Madrid és végül a jelek szerint az Inter követte.

A Figo szaúdi szerződését – mint az ehhez hasonlókat - illik azonban nyugtával dicsérni, azt azért kijelenthetjük: egy év múlva az európai klubfutball élvonalába már nem nagyon lesz számára visszaút, maximum a másodikba.

Az Al-Ittihad nemcsak a szaúdi bajnokság, hanem az ázsiai kontinens egyik meghatározó egyesülete: 2004-ben megnyerték az ázsiai BL-t, majd egy évvel később megvédték rangos címüket, ám idén visszafogott teljesítményt nyújtva már a negyeddöntőben búcsúztak.

A szaúdi élvonalban a listavezető Al-Hilal mögött egy mérkőzéssel és hat ponttal elmaradva a második helyen találhatjuk az AL-Ittihad együttesét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik