Otthon gyűjtött újabb pontokat az Internazionale

Vágólapra másolva!
2006.12.17. 17:29
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában hazai pályán esélyeshez méltóan, biztosan nyert az éllovas Internazionale a középmezőny aljához sorolható Messina ellen. Távol otthonától nyert a Torino és a Sampdoria. Pontot rabolt vendégként a Lazio, a Chievo és az Atalanta.
Ibrahimovic (balra) és Materazzi (jobbra), a két milánói gólszerző
Reuters
Ibrahimovic (balra) és Materazzi (jobbra), a két milánói gólszerző
Ibrahimovic (balra) és Materazzi (jobbra), a két milánói gólszerző
Reuters
Ibrahimovic (balra) és Materazzi (jobbra), a két milánói gólszerző

Menesztették a Cagliari edzőjét

Menesztették Marco Giampolót, a Cagliari labdarúgócsaptának edzőjét. Az együttes, amely az idén 16 forduló alatt két győzelmet aratott, tízszer döntetlent játszott és négy alkalommal kapott ki, szombaton 3-1-re kikapott az Udinese otthonában.
A milánói kék-feketék már a mérkőzés első félidejében egyértelműen irányították a játékot, nem kis nyomást gyakoroltak a vendégekre. A mezőnyfölény a helyzetek számában is megmutatkozott, ám a milánóiak képtelenek voltak gólt szerezni. Nagy bajuk azonban nem lett a rossz helyzetkihasználásból, hiszen a vendégek sem tudtak betalálni, igaz jóval szerényebb számú lehetőségükből.

A második felvonásban aztán gyorsan eldőlt a találkozó: a 49. percben Materazzi - ollózott egyet a világbajnok védő! -, majd tíz perccel később Ibrahimovic is betalált, amely egyben megpecsételte a vendégek sorsát.

Nagyot esett az iram és a színvonal, a vendégek tulajdonképpen már feladták a mérkőzést, a hazaiak meg nem strapálták magukat.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Azért Sztankovics révén eljutottak egy dübörgő kapufáig a 75. percben, majd öt perccel később a nagy kedvvel játszó Adriano küldött kapura egy fejest a kaputól 14 méter látványos, nagy ívű röppályán, de ezt hasonlóan látványos vetődéssel hárította a vendégkapus.

Az Inter tizenötödik bajnokiján is veretlen maradt: nyolcadik hazai mérkőzésükön hetedszer győztek a kék-feketék. A Messina idegenben változatlanul nyeretlen, nyolcadik fellépésükön ötödször kaptak ki.

Gólnélküli első felvonást követően a Torino 2-0-ra nyert az Ascoli vendégeként. A hazaiak a 65. perctől Minieri kiállítását követően emberhátrányban játszottak. A hajrában ugyan a vendégek is megfogyatkoztak, de ez az első gólt büntetőből szerző Rosinát nem zavarta abban, hogy a hosszabbításban újabb gólt szerezzen és ezzel eldöntse a találkozót.

Az Ascoli továbbra is nyeretlen a szezonban, hazai pályán nyolcadszor próbálkoztak, hiába. A „bikák” másodszor nyertek idegenben.

A Sampdoria is idegenben nyert, ők a Regginát verték. A győztes gólt a 68. percben Quagliarella szerezte. A Samp másodszor nyert vendégségben, a Reggina viszont másodszor kapott ki otthon.

A Lazio a Livorno, az Atalanta a Siena vendégeként játszott 1-1-s döntetlent. Előbbi találkozón Pandev szerzett vezetést a vendégeknek, de a 60. percben nehéz helyzetbe és emberhátrányba került a Lazio, méghozzá Rocchi piros lapjának köszönhetően. A Livorno öt perccel később Lucarelli góljával egyenlített, a piroson kívül további nyolc sárga lapot hozó ütközetben. A Livorno nyolcadik hazai mérkőzésén negyedszer ikszelt.

Az Siena- Atalanta összecsapáson a hazaiak Frick góljával a 85. percben egyenlítettek. A Siena ötödször hagyott elvinni két pontot a vendégeknek.

Parmában a vendég Chievo szerzett előnyt tizenegyesből – Zanchette értékesítette -, de Budan két perccel később egyenlített. A hazaiak az 57. percben megszerezték ugyan a vezetést, ám ezúttal sem sokáig volt előnyben az egyik csapat, a vendégeknek hét percre volt szükségük az egyenlítéshez.

A Catania-Empoli mérkőzést elhalasztották, a nagy esőzés miatt használhatatlanná vált a pálya.

SERIE A, 16. FORDULÓ:

  • Internazionale-Messina 2-0 (0-0)
  • G.: Materazzi (49.), Ibrahimovic (59.)
  • Ascoli-Torino 0-2 (0-0)
  • G.: Rosina (59. - 11-esből, 92.)
  • Livorno-Lazio 1-1 (0-1)
  • G.: Lucarelli (65.), ill. Pandev (24.)
  • Parma-Chievo 2-2 (1-1)
  • G.: Budan (25.), Dessena (57.), ill. Zanchetta (23., 11-esből), D'Anna (64.)
  • Reggina-Sampdoria 0-1 (0-0)
  • G.: Quagliarella (68.)
  • Siena-Atalanta 1-1 (0-1)
  • G.: Frick (85.), ill. Migliaccio (37.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik