Profi ökölvívás: Anthony Joshua Alekszandr Povetkint is kiütötte!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.22. 23:50
null
Anthony Joshua Alekszandr Povetkint is kiütötte (Fotó: Getty Images)
Anthony Joshua maradt a boksz királykategóriájának csúcsán, mivel a hetedik menetben kiütötte az orosz Alekszandr Povetkint. A brit mérlege így immár 22 meccsből 22 győzelem, 21 kiütéssel.

 

Szombat éjszaka a híres londoni Wembley Stadionban, 80 ezer néző előtt lépett kötelek közé a WBO-, WBA-, IBF-, IBO-nehézsúlyú világbajnok angol Anthony Joshua (21–0), a 28 éves ökölvívó kihívója pedig az orosz Alekszandr Povetkin volt.

A papírforma a világelső sikerét jósolta, de a szakértők nagy része egyáltalán nem írta le a 39 éves Povetkint, aki brit riválisához hasonlóan amatőrként felállhatott az olimpiai dobogó legfelső fokára, 2005-től számított profi karrierje során pedig csak Vladimir Klicsko (34–1) ellen kapitulált, ott is pontozással.

Az összecsapás a vártnál is nehezebben indult Joshua számára, miután Povetkin bátor, támadó felfogású boksszal lepte meg a világbajnokot. A veretlen angol sportoló nehezen találta a ritmust és az ütőtávot, miközben a sokat dolgozó, gyakorta pontos akciókat vezető orosz kihívó régen látott jó formában bokszolt.

A mérkőzés első félidejének végéhez, azaz a 6. menethez közeledve egyáltalán nem tűnt elképzelhetetlennek a trónfosztás lehetősége, azonban a 7. felvonásban fordulat következett be.

Joshua támadásba lendült, és egy kemény, fejre mért akcióval leütötte a lassulni látszó Povetkint. Az orosz bunyós a ringkötelek alá esett, és csak nagy nehézségek árán tudott felállni. A szédült kihívót a számolás után azonnal lerohanta a címvédő, majd újabb pontos találattal ismét padlóra küldte, a vezetőbíró pedig leléptette az orosz öklözőt, és kihirdette Joshua TKO-győzelmét.

ÖKÖLVÍVÁS
Profi gála, London
Anthony Joshua–Alekszandr Povetkin TKO. a 7. menetben

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik