Profi boksz: Golovkin kihívta Sergio Martínezt

2013.11.04. 07:56
Közvetlenül a Curtis Stevens elleni győzelme után kihívta egy összecsapásra a középsúly WBC-bajnokát, Sergio Martínezt a kazah Gennagyij Golovkin.

Mint ismert, az argentin ökölvívó számos sérülése miatt tavaly tavasz óta parkolópályán van, de 2014 áprilisában már feltételezhetően ismét bokszolni fog. Martínezzel kapcsolatban egyébként mostanság leginkább egy Miguel Cotto elleni szupermeccs forog a köztudatban, ezért Golovkin edzője, Abel Sánchez úgy érzi, a WBC-bajnok nem fog kiállni a védencével:

„Nem hiszem, hogy Sergio meg fog mérkőzni velünk, szerintem nagy pénzes meccset fog inkább vállalni Cotto ellen. Miért is vállalna be egy valódi, erős középsúlyút, amikor már lassan utoléri a kor, és igazából nem is érezheti szükségét, hogy szorítóba lépjen Gennagyij ellen. Amíg valaki meg nem veri, Martínezt fogják a középsúly királyának tartani, viszont Gennagyij szerintem már bebizonyította, hogy ott van a helye közvetlenül mellette.”

Golovkin egyébként a tervek szerint 2014. február 1-jén lép majd ismét ringbe, legvalószínűbb ellenféljelöltnek pedig a WBA kötelező kihívója, Martin Murray tűnik, akinek ehhez azonban meg kell nyerni soron következő találkozóját.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik