Ökölvívás: Vipera négy év után ismét címmeccset vív

Vágólapra másolva!
2013.09.09. 16:18
Kovács Attilát négy év után ismét címmeccsen láthatjuk, a Ferobox Event ökölvívója ugyanis szeptember 13-án, pénteken a nagyváltósúlyú magyar bajnoki övért lép szorítóba a Magyar Esten. A profi bokszgála ezúttal Budapesten a Barba Negrában lesz, az eseményt a Sport Televízió élőben közvetíti.

Kovács Attila (34 meccs, 30 győzelem, ebből 18 K. O.) tudatosan készül erre a címmeccsre, hiszen már júniusi győzelme után nem sokkal megkezdte az edzéseket. „Két-három hetet pihentem csak a nyáron, aztán meg is kezdtük a munkát. Először csak óvatosan természetesen, mostanra viszont már gyorsítottuk a dolgokat, és már nagy izgalommal várom a pénteki meccset. Jó formában vagyok, a körülményekhez képest kihoztuk a maximumot a felkészülésből. Szerintem nem lesz gond, nagyon bizakodó vagyok.”

A Vipera becenévre hallgató győri ökölvívó jó néhány címmeccsen túl van már, legutóbb viszont négy éve lépett övért a kötelek közé. „Bár minden meccsre ugyanolyan lelkesedéssel készülök, és a cél érdekében mindent alárendelek, nagyon motivál az, hogy ismét övért bokszolhatok. Ez remek érzés. Természetesen az sem lesz gond, ha végigmegy a tíz menet, erre készültem. Állóképességem teljesen rendben van.”

„Péntek 13. számomra csupán annyit jelent, hogy másnap 14-e lesz a keresztlányom születésnapja, amit megpróbálok egy győzelemmel még szebbé tenni, és ezt ajándékozni neki. Egyébként 2007-ben én már majdnem bokszoltam egyszer péntek 13-án. Az IBO-s címvédő meccsemet terveztük április 13-ára, de bokasérülésem volt, úgyhogy el kellett tolni májusra. Akkor technikai K. O.-val győztem a tizedik menetben Robert Frazier ellen."

Szenzációs nap vár egyébként az ökölvívás szerelmeseire szeptember 13-án, hiszen a budapesti Barba Negrában Nagy Sándor is magyar bajnoki címmeccsen bokszol Faur Csaba ellen, de szorítóba lép két ifjú tehetség, Baranyi Richárd és Baran Attila, valamint a csapat kispehelysúlyú kiválósága, Bedák Zsolt is megmutatja, hogy mennyire (nem) babonás a Sport Televízió által élőben közvetített, a szervezők által Magyar Estre keresztelt gálán. A fellépő bokszolók szinte kivétel nélkül a magyar ranglista első három helyén szerepelnek súlycsoportjukban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik