Profi boksz: Broner pontozással nyert Malignaggi ellen - videó

Vágólapra másolva!
2013.06.23. 10:34
null
Broner (jobbra) már 27 mérkőzés óta veretlen
A kihívó Adrien Broner megosztott pontozással legyőzte honfitársát, Paul Malignaggit a Bokszvilágszövetség (WBA) váltósúlyú világbajnoki címéért rendezett mérkőzésen New Yorkban, ezzel már 27 találkozó óta veretlen.

A parázs nyilatkozatháborúval felvezetett mérkőzést a hazai pályán szorítóba lépő címvédő kezdte jobban, azonban a híresen „puhaöklű” Malignaggi ütései nem tettek kárt az ohioi Bronerben. A találkozó középső meneteire Malignaggi fáradni látszott, Broner pedig hangsúlyosabb találatotokkal ellensúlyozta riválisa pontosabb akcióit.

A 23 éves kihívó az új hullám egyik legígéretesebb képviselője, a Malignaggi elleni meccsen ugyan nem tudta kiütni ellenfelét, de magabiztosan gyűjtögette a meneteket. Végül az egyik pontozó a címvédőt látta jobbnak 115:113 arányban, a másik két bíró azonban 115:113-mal és 117:111-gyel Bronernek adta a meccset.

Tavaly novemberben az év egyik legnagyobb meglepetését okozva ütötte ki a veretlen amerikai nehézsúlyú Seth Mitchelt a Vladimir Klicsko edzőjeként is ismert Johnathon Banks, aki a szombat éjszakai brooklyni gálán adott visszavágási lehetőséget honfitársának. A találkozó elején, pontosabban a második menetben még úgy tűnt, akár rövid úton is lezárhatja a revánsot Mitchel, aki egy felütéssel padlóztatta ellenfelét, Banks viszont felállt, és a következő felvonásban már ő „csípte meg” 31 éves riválisát.

A mérkőzés ezt követően meglehetősen leült, és azt leszámítva, hogy a 8. menetben Banks újra bajba került, nem történt túlzottan sok említésre méltó akció a fogásokkal, dulakodásokkal gazdagon tarkított, a WBC nemzetközi bajnoki címéért is zajló összecsapáson. 12 menetet követően a pontozók kezébe került a döntés, akik meglehetősen nagy szórással, de egyhangúan (115:112, 117:109, 114:112) Michelt látták jobbnak, aki ezzel nemcsak a rekordján esett csorbát köszörülte ki, de a cím mellett begyűjtötte 26. profi győzelmét is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik