Ökölvívás: Balzsayt feldobná egy amerikai szerződés

Vágólapra másolva!
2012.11.26. 14:30
Hamburgi klubja csődje miatt több millió forintjára vár Balzsay Károly profi öklöző, a Bokszvilágszövetség nagyközépsúlyú világbajnoka, aki akár az Universummal is újrakezdené, hisz még egyéves szerződés köti a nem rég csődöt jelentő német istállóhoz. A bokszoló a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: csak a pereskedés maradt számára, közben gyermekeknél edzősködik, de egy amerikai szerződés azért feldobná, az kellő motiváció jelentene a folytatáshoz.

„Jó ideje aggódtam már a hamburgi bokszklubban ragadt pénzem miatt. Az Universumra nemhogy rászámoltak, már teljesen padlóra került és ki is ütötte magát. Amióta kivonult mögüle a német állami televízió, a klub elindult a lejtőn, hiába jött a tulajdonosváltás és a nagy fogadkozások, elkezdtek késni a gálák utáni kifizetések. A tavaly augusztusi ukrajnai vb-címmérkőzésem utáni díjazásom még rendben volt, mert azt az ukránok fizették, ám jött az idei áprilisi Universum szervezésű meccsem, ami után hiába vártunk türelmesen két hónapot, nem jöttek a bokszolók meccspénzei. Akkor fordultunk ügyvédekhez, ígérgetések kezdődtek, fizetési felszólítások" – mesélte a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Balzsay Károly. – Végül a német bokszoló barátom néhány hete csődeljárást kért a klubra, ez maradt az egyetlen lehetőségünk a hatalmas sportkomplexum elárverezése útján. Muszáj volt ezt meglépni, bár lesz szépen sorban állás a tartozásokért könyvelőktől hotelekig, rengeteg a teljesítetlen számla, ettől félünk is egy kicsit, mert aligha leszünk a hosszú névsor elején."

„Erdei Zsolt követelése más kategóriába tartozik, mint az enyém: Madárnak több meccset beígértek, s a teljesítetlen vállalások miatt is perel. Nálam a szerződött és lebokszolt meccsem miatti tartozásról van szó. A nagyságrendem is kisebb, egy meccsről van szó, de azért ez is sok millió forint" – tette hozzá Balzsay aki a korábbi kilátásairól is beszélt.

„A csőd teljes mértékben befolyásolja a jövőmet: egyelőre nincs hol és nincs kivel bokszolnom, elment a német edzőm a német válogatotthoz. Itthon édesapámmal fel tudnék készülni egy vb-meccsre, de az Universum csak akkor jöhetne szóba, ha előre három hónappal elutalják a meccspénzt. Eközben még egy évig szerződés köt a hamburgiakhoz, úgyhogy még egy pert nem szeretnék a nyakamba venni egy esetleges eligazolással. Lenne amúgy helyem máshol, kapok meccsfelkéréseket is, maga az Universum is ajánlkozik, de velük először a múltat kell lezárni, addig semmit. Közben persze építgetem tovább az életemet. A Vasas szakosztályvezetést feladtam néhány hónap után, az elképzeléseink nem egyeztek, meg arra is rájöttem, hogy az edzősködéssel jobban tudok segíteni az ökölvívásnak, gyerekeket tréningezek apám mellett a KSI-ben, bokszórákat adok. A profi pályafutásom folytatódhatna, motivált vagyok, akár az Universummal is újrakezdhetnénk: egy amerikai szerződés mindenképpen feldobna" – vázolta az ökölvívó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik