Az Universumnál szerdán döntenek érdemben Balzsay meccséről

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2012.05.22. 14:38
null
Balzsay rossz választásnak tartja a júliusi időpontot meccsére (Fotó: Hegedüs Gábor)
A rendezésre vonatkozó versenytárgyalást az Universum elvesztette, ez azt jelenti, hogy a WBA ideiglenes bajnoka, Brian Magee menedzsmentje diktálta a feltételeket, melyek szerint a WBA nagyközépsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly július 7-én vagy 14-én Belfastban védheti meg címét. Ám egyelőre semmi sem biztos.

 

Mit szól, hogy júliusban bokszolnia kell?
– Mit szólhatnék? Ismerve a profi boksz törvényeit, nem lepett meg, hogy a megkérdezésem nélkül döntöttek. Azt el kell fogadnom, hogy klubom a licitben nem ment tovább, mert tévészerződés hiányában nem volt értelme felsrófolni az árat – válaszolta az NSO megkeresésére Balzsay Károly.

– Április 21-én védte meg vb-címét Dimitri Sartison ellen, alig három hónapon belül kellene újra bokszolnia, megoldható ez?
– Minden megoldható, más kérdés, hogy azóta edzőmmel, Michael Timm-mel folyamatosan a lehetőségeket kutatjuk, de nem rajtunk múlnak a dolgok. Az Universum vezetősége szerda délelőtt összeül, engem délután hívnak.

– Mégis, nem túl korai a júliusi időpont?
– Tény, hogy rossz választás.

– Amikor Robert Stieglitztől, majd Eduard Gutknechttől kikapott, három és fél hónap volt a két meccs között, mégis kifacsart volt.
– Ez igaz, de ebben az is közrejátszott, hogy abban az évben négy tizenkét menetes összecsapásom volt. Hangsúlyozom, nem én számítok, a Bokszvilágszövetségnek és az északíreknek jó az időpont, a rendezésre vonatkozó tárgyalásokat pedig az ellenfél menedzsmentje nyerte meg.

– Fel lehet készülni ilyen rövid idő alatt?
– Valamilyen szinten fel lehet készülni, de azért nem érdemes erről beszélni, mert minden képlékeny. Sok függ attól, hogy szerdán Hamburgban hogyan döntenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik