Balzsay KO-győzelemmel tért vissza

Vágólapra másolva!
2010.07.31. 20:35
null
Balzsay Károly 22. profi győzelmét aratta<br />(Fotó: Czagány Balázs, archív)
Balzsay K&aacute;roly az &ouml;t&ouml;dik menetben KO-val győz&ouml;tt a francia Aziz Daari ellen a hamburgi O2 Aren&aacute;ban rendezett g&aacute;l&aacute;n.

A WBO korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka 8 hónapos szünet után új edzővel, a Fritz Sduneket váltó Michael Timm-mel a sarkában a francia Aziz Daarival csapott össze az Universum Box Promotions hamburgi gálájának felvezető programjában.

A 8 menetesre kiírt találkozó elején ugyan Daari lépett fel agresszorként, de a sokat és jól mozgó magyar bunyós pontos megelőző, illetve kontraakciókkal nem engedte kibontakozni riválisát.

Balzsay ügyesen tartotta a távolságot, és lábmunkájának köszönhetően Daari csak együtéses akciókat tudott indítani. A 2. felvonás végén Daari padlóra került, de a mérkőzésvezető úgy ítélte meg, hogy a francia bunyós csak elbotlott, elcsúszott. A 4. etap közepén rövid időre úgy tűnt, hogy bajba került Daari, de ekkor még megúszta a komolyabb verést.

Az 5. menetben viszont már nem volt pardon: mindössze fél perce tartott az ominózus felvonás, amikor Balzsay egy kemény és hajszál pontos, fejre mért balossal padlóra küldte ellenfelét. Daari a számolás közben felállt, de a szédült öklözőt nem engedte tovább küzdeni a mérkőzésvezető, és kihirdette Balzsay KO-győzelmét. A 31 éves Balzsay ezzel a magabiztos sikerrel begyűjtötte 22. profi győzelmét, és megkezdte a visszakapaszkodást a nagyközépsúly élvonala felé.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik