Gabriel Campillo kiütést ígér a visszavágóra

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.01.29. 17:26
null
Gabriel Campillo (balra) kazah ellenfelének is kiütést ígér (Fotó: Action Images - archív)
Gabriel Campillo, a Bokszvilágszövetség (WBA) félnehézsúlyú spanyol világbajnoka ismét tavalyi ellenfele, a kazah Bejbut Sumenov ellen lép a ringbe szombat hajnalban Las Vegasban. A címvédő kiütést ígér.

Erdei Zsolt súlycsoportjában, a félnehézsúlyban bokszol magyar idő szerint szombat hajnalban a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoka, a 31 esztendős spanyol  Gabriel Campillo (19–2–0, 6 K. O.–T. K. O.), és kihívója, a 26 éves kazah Bejbut Sumenov (8–1–0, 6). A Las Vegas-i meccs visszavágó, tavaly augusztusban Asztanában a spanyol nyert pontozással úgy, hogy a hivatalos végeredményt utólag többségi döntésnek hirdették ki, mert egy pontozó egy menetet fordítva pontozott...

A kazah tábora ragaszkodott ahhoz, hogy akkor a kihívó nyert, a CompuBox statisztikájára is hivatkozva, hogy Sumenov több ütése találta el ellenfelét, s ő győzött pontozással. Csingiz Sumenov mérkőzésszervező a következőt mondta korábban: „Mindig is biztosak voltunk benne, hogy Bejbut nyerte meg az összecsapást, a statisztika minket igazol. Köszönet a szervezetnek, hogy létrejött a visszavágó!" Szép szavak, de nyilván a pénz is segített, a kazah táboráról különben az hírlik, mélyen a zsebbe nyúl, ha kell. Nem véletlen, hogy Sumenovnak ez csak a tizedik profi meccse lesz...

„Most is megverem, ráadásul ki is ütöm – nyilatkozta a spanyol címvédő, aki verbálisan is erősebb lett a kazahsztáni mérkőzés óta. – Azonnal rábólintottam a lehetőségre, kapok az alkalmon!" Edzője és menedzsere, Ricardo Sánchez Atocha azt mondta: „Campillo csalódott volt, hogy csak kevesen láthatták a találkozót. Az egész világ megtudta volna, hogy ő győzött, az ellenfél és tábora hiába sumákolt. Tanítványom Sumenovot az első gongszótól az utolsóig verte a ringben."

Nemcsak a WBA világbajnoki övéért, hanem a Bokszvilágszövetségnél interim vb-címért, egyben a kötelező kihívó pozíciójáért bokszol február 27-én az amerikai Chris Henry és Erdei Zsolt jó ismerőse a kétszer is legyőzött Hugo Hernán Garay.   

 MI LENNE JÓ MADÁRNAK?
 

Felvetődik a kérdés, Campillo vagy Sumenov győzelme esetén bokszolhatna Erdei Zsolt vb-címért? Madár a boxrec.com félnehézsúlyú rangsorában 3. (Campillo 12., Sumenov 14.). Még korábban lemondott a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú, majd nemrég a Bokszvilágtanács (WBC) cirkálósúlyú vb-övéről. Campillo győzelme esetén a spanyol elleni küzdelem benne van a pakliban, az Universum és Madár sem tagadta, hogy Campillo neve felvetődött.

Nagy kérdés azonban, hogy a spanyol kockára teszi-e Erdei ellen a vb-címét, mert egyelőre semmi sem kötelezi arra, hogy kiálljon Madár ellen. Korábban Sumenov menedzsmentje egymillió eurót ajánlott az Universumnak, ha a kazah kiállhat Erdeivel szemben. Igen ám, de akkor Madár még félnehézsúlyú világbajnok volt. Szóval, a német klubbal június végéig szerződésben álló Erdeinek kevés az esélye.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik