Miguel Cotto kiütéssel lett újra világbajnok váltósúlyban

Vágólapra másolva!
2009.02.22. 12:45
A Puerto Ricó-i Miguel Cotto öt menetben kiütötte a brit Michael Jenningset a WBO betöltetlen váltósúlyú világbajnoki címéért rendezett mérkőzésen a New York-i Madison Square Gardenben. A 28 éves Cotto ezzel karrierje során harmadik alkalommal lett világbajnok.
Cotto ünnepel, Jenningset letámogatják
Fotó: Imago
Cotto ünnepel, Jenningset letámogatják
Cotto ünnepel, Jenningset letámogatják
Fotó: Imago
Cotto ünnepel, Jenningset letámogatják

Nem lehet az mondani, hogy Miguel Cottónak (33–1–0, 27 K. O. – T. K. O.) meg kellett volna szakadnia a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki övéért: a Puerto Ricó-i bunyós az 5. menetben technikai K. O.-val győzte le a brit Michael Jenningset (34–2–0, 16).

A WBO megüresedett trónjáért kiírt összecsapáson Cotto a 4. menetben testen kétszer is leütötte ellenfelét, aztán az 5.-ben lefiniselte, és a mérkőzésvezető T. K. O.-t hirdetett. Cotto volt már a Boszvilágszövetség (WBA) világbajnoka, most a WBO trónjára ülhetett fel.

„Lassan kezdtem, de aztán belelendültem, lélektanilag fontos volt ez a mérkőzés – nyilatkozta a világbajnok, aki a New York-i Madison Square Gardenben több mint 11 ezer néző előtt bokszolt. – A Margaritótól elszenvedett vereség erősebbé tett, még inkább arra késztetett, hogy egyre jobb legyek.” Cotto sportszerű volt, a meccs után sem emlegette fel, hogy tavaly esetleg tisztátalan eszközökkel kapott volna ki Antonio Margaritótól.

Arra a kérdésre, hogy legközelebb ki ellen bokszolhat, kitérő választ adott: „Sok nagy bunyós van ebben a súlycsoportban.”

Egyik lehetséges ellenfele, Joshua Clottey viszont ezt mondta a meccset követően: „Jennings nem volt igazi teszt Cotto számára.” A vesztes brit viszont elismerően beszélt a világbajnokról: „Még sohasem találkoztam ilyen keményen ütő bunyóssal!”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik