Négy esély az első aranyra

L. PAP ISTÁNL. PAP ISTÁN
Vágólapra másolva!
2003.05.16. 22:36
Címkék
Egy nap, tizenhárom mérkőzés van hátra a pécsi női Európa-bajnokságból, huszonhat hölgy reménykedhet még abban, hogy felülhet a kontinens trónjára.
2. nôi Európa-bajnokság, Pécs
A magyar vonatkozású döntôk párosítása. 48 kg: Csík Mónika–Sahin (török). 75 kg: Ducza Anita–Ragozina (orosz). 80 kg: Kovács Viktória–Torszka (ukrán). 86 kg: Kovács Mária–Gosztraja (ukrán)
2. nôi Európa-bajnokság, Pécs
A magyar vonatkozású döntôk párosítása. 48 kg: Csík Mónika–Sahin (török). 75 kg: Ducza Anita–Ragozina (orosz). 80 kg: Kovács Viktória–Torszka (ukrán). 86 kg: Kovács Mária–Gosztraja (ukrán)
Köztük négy magyar.
Csík Mónika, Ducza Anita, Kovács Viktória és Kovács Mária egyaránt állt már vb-dobogón, Kovács a legfelső fokán is, Európa-bajnoki aranyérmük azonban nemcsak nekik nincs, de a magyar női amatőr ökölvívásnak sem. A két évvel ezelőtti első erőpróbán ugyanis két ezüst mellett négy bronz jutott a mieinknek.
Aligha tévedünk nagyot, ha azt jósoljuk: szombat estére meglesz az arany is. És nem csupán a házigazdákat a mindenkori bokszviadalokon megillető finom támogatás, de a lányok valós tudása is ezt vetíti előre.
"Az ellenfelek és a pillanatnyi forma ismeretében Csík Móniban és Kovács Marcsiban feltétlenül benne van az Európa-bajnoki cím. Egyszerűen el kell hinniük, hogy nyerhetnek, és akkor nem marad el a siker. Ebből egyszersmind kiderül az is, hogy két arannyal már maximálisan elégedett lennék, főleg, hogy a rajt előtt három-négy érmet tartottam vállalható jóslatnak. Aztán hét lett belőle” – mondja egyáltalán nem óvatosan, sokkal inkább az elmúlt napokban látottak alapján realistán Vona József női kapitány, aki a szombat délutáni négyeken kívül a három, már biztos harmadikra, Simon Nikolettre, Csejtei Csillára és Pruzsinszky Ivettre is büszke lehet.
Ma délután 15 órától tehát tizenhárom fináléval zárul az Eb, a második párban, majd a három utolsóban négy magyar lánnyal.
Szurkoljunk nekik!

Tv: a Sport1 ma 19.45-től összefoglalót sugároz az Európa-bajnokságról

Kótai újra győzött

HÁGA. Győztesen hagyta el pályafutása 23. hivatalos mérkőzésén is a ringet pénteken este Kótai Mihály, a Polish Boxing Promotion nagyváltósúlyú versenyzője. A makulátlan mérleggel büszkélkedő magyar bunyós végig jól bokszolt, és hat menet után pontozással kerekedett fölül az argentin Óscar Daniel Velízen (14–6–1), nagyszerű főpróbát tartva a június
21-ei vb-címmeccse előtt.

Boswell lesz az ellenfél

LOS ANGELES. A veretlen amerikai Cedric Boswell (21–0, 16 K. O.-T. K. O.) ellen lép ringbe június 21-én Vitalij Klicsko (32–1, 31), a WBC (Bokszvilágtanács) és a WBA (Bokszvilágszövetség) nehézsúlyú ranglistavezetője. Az összecsapásra a Los Angeles-i STAPLES Centerben kerül sor, a Lennox Lewis–Kirk Johnson nehézsúlyú WBC-címmérkőzés felvezető programjában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik