WTCR: hogyan szerepel Michelisz Norbert a Hungaroringen?

A hétvégén Magyarországra látogat a WTCR. Ön szerint hogyan szerepel Michelisz Norbert a Hungaroringen? Lesz futamgyőzelme vagy dobogós helye? Esetleg kifog rajta a technika ördöge?

WTCR: Björk az élen; Michelisz és Tassi is pontot szerzett

Thed Björk aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjének utolsó futamán Marrákesben, miután a pole pozícióból induló Frédérich Vervisch már a rajtnál két helyett bukott, míg az élre ugró Yvan Muller vezető pozícióból esett ki előle. A második pozícióban így Vervisch zárt, míg dobogóra állhatott Mikel Azcona is. Michelisz Norbertet a nyolcadik, Tassi Attilát a 11. helyen intette le a kockás zászló, így mindkét magyar versenyző pontot szerzett.

WTCR: Tarquini nyert; Michelisz újra pontot szerzett Marokkóban

Gabriele Tarquini nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjének második futamát Marrákesben, miután a pole pozícióból induló és féltávig vezető Nicky Catsburg versenye fékhiba miatt a gumifalban ért véget. Dobogóra állhatott még Jean-Karl Vernay és Yann Ehrlacher, míg Michelisz Norbert újra pontot szerzett a Hyundaijal. Tassi Attila a huszadik helyen zárt.

WTCR: Vervisch szerezte meg a pole pozíciót a második időmérőn

A második időmérővel folytatódott a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjének programja Marrákesben, ahol Frédéric Vervisch bizonyult a leggyorsabbnak, míg a fordított rajtrácsos első vasárnapi viadalon Nicky Catsburg indulhat majd az élről. A két magyar pilóta, Michelisz Norbert és Tassi Attila már az első szakaszból sem jutott tovább.

WTCR: Guerrieri rajt-cél győzelmet aratott, Michelisz pontot szerzett

Nem talált legyőzőre a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéjének első futamán Esteban Guerrieri. A Honda versenyzője a pole pozícióból rajtolva tudott győzni, míg rajta kívül Thed Björk és Néstor Girolami állhatott fel a dobogóra. Michelisz Norbert ismét balszerencsés volt, de végül az öt pontot érő 12. helyen ért célba. Tassi Attila a 19. pozícióban végzett a marrákesi nyitó futamon.

WTCR: Guerrieri nyerte a defektekkel tarkított első időmérőt

Esteban Guerrieri indulhat az élről az első versenyen a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéjén. A második helyen Yvan Muller, a harmadikon pedig Thed Björk zárta az első, sok defektet hozó időmérőt Marrákesben. Michelisz Norbert a 12. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását, míg Tassi Attila a 26. helyen végzett első WTCR-es időmérőjén állandó versenyzőként. 

WTCR: Björké a 2. edzés, Michelisz a 4. helyen végzett

Thed Björk elsőségével ért véget a túraautó-világkupa (WTCR) marrákesi hétvégéjének második szabadedzése. A Lynk & Co versenyzője az után autózta a leggyorsabb kört, hogy két, egymást követő defekt miatt félbe kellett szakítani a tréninget. Michelisz Norbert a negyedik leggyorsabb volt, míg Tassi Attila a 18. helyen zárta a második edzést. 

WTCR: Panis végzett az élen a marrákesi nyitó edzésen

Az első szabadedzéssel vette kezdetét a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéje, egyben a 2019-es idénye. A leggyorsabb Aurélien Panis volt a Cuprával, míg a BoP-rendszer által hátráltatott Michelisz Norbert a 10. pozícióban zárta az első tréninget. Tassi Attila a 24. helyen végzett első WTCR-es szabadedzésen állandó pilótaként.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR), 2019 – MENETREND, MEZŐNY

Második szezonját kezdi meg a túraautó-világkupaként (WTCR) 2019-ben, amelyhez hét autómárka adja négykerekűit, és 26 versenyző áll rajthoz. A tíz versenyhétvégén három-három futamot rendeznek (részletek a cikk alján), a mezőnyben két magyar pilóta szerepel.

WTCR: módosított szabályok és erős mezőny – indul az idény!

Hétvégén indul a túraautó-világkupa (WTCR) új idénye Marrákesben, a mezőnyben két magyar pilótával. A szabályok kissé változtak, ez pedig részben a mezőny átalakulásához vezetett, de ha minden jól megy, Michelisz Norbert idén is a bajnoki címet célozhatja meg – igaz, a BoP-rendszer nem a Hyundainak kedvez az idénynyitón.

WTCR: kiakadtak Micheliszék az esélykiegyenlítő rendszer miatt

Kiütötte a biztosítékot a Hyundai-csapatnál a BoP! A rendszert abból a célból vezették be tavaly a túraautó-világkupában (más TCR-sorozatokban már alkalmazták korábban is), hogy kiegyenlítsék az esélyeket, és egyszer az egyik, másszor a másik márkát sújtsák vele, teljesítménytől függően. Csakhogy eleve lépéshátrányból indulni eléggé frusztráló, márpedig a címvédő Gabriele Tarquini és a magyar Michelisz Norbert fémjelezte csapatnál úgy érzik, az első néhány futamon elvették az esélyüket a jó szereplésre azzal, hogy szinte ugyanolyan nehezítő körülményekkel kell szembenézniük, mint az előző szezon második felében.

WTCR: Nemcsak gyorsabb, kifinomultabb is lett az autónk – Michelisz

Az utóbbi évek legerősebb mezőnye gyűlt össze az idén a túraautó-világkupában (WTCR), amelynek pilótái Barcelonában tesztelnek. Michelisz Norbert szerint most még nem, csak két versenyhétvége után kapunk képet az erőviszonyokról.

WTCR: gyönyörű trófea a bajnoknak – marokkói művész tervezte

A túraautó-világkupa szezonnyitó sajtótájékoztatóján nem csupán a csapatok mutatkoztak be (köztük a Michelisz Norbert fémjelezte Hyundai, valamint a Tassi Attilát a soraiban tudó Honda), hanem bemutatták a sorozat új trófeáját is.

WTCR: teljes a rajtlista, íme, a 26 fős mezőny!

A héten teljessé vált a túraautó-világkupa 26 fős állandó mezőnye. A WTCR 2019-es idényében a Hyundai, a Honda, az Audi, a Volkswagen, a Cupra és az újonc Lynk&Co négy-négy, az Alfa Romeo két autót indít, két magyar lesz a mezőnyben: Michelisz Norbert és Tassi Attila.

WTCR: a Hyundai megmutatta Micheliszék 2019-es autóját

Internetes élő közvetítésben fedte fel csapatainak 2019-es autóját a Hyundai. A dél-koreai gyártó két istállót, a BRC Racinget és Lukoil Racing Teamet indítja 2019-ben, és azt is elárulta, hogyan alakul a pilótafelállása.

WTCR: Szeretem, ha magasan van a léc – Michelisz

Sok a nagy név, sok a nagy visszatérő a túraautó-világkupában (WTCR), úgyhogy Michelisz Norbert szerint tökéletes teljesítmény kell a sikerhez. De vb-ezüstérmesünk szereti, ha magasan van a léc.

WTCR: Michelisz mellett Tassi is a mezőny főállású tagja

A Hyundaijal versenyző Michelisz Norbert mellett Tassi Attila is szerepel 2019-ben a túraautó-világkupában. A TCR Európa-kupában futamgyőztes Tassi a Hondákat indító hongkongi KCMG-istálló pilótája lett, csapattársa pedig a portugál Tiago Monteiro.

WTCR: már három hondás versenyző indulása is biztos

Újabb pilótáját fedte fel a túraautó-világkupában (WTCR) a Honda támogatását leginkább élvező All-Inkl.com Münnich Motorsport. Esteban Guerrieri csapattársa a korábbi WTCC-versenyző, Néstor Girolami lesz.

WTCR: Michelisz nagy kihívásokra számít az idei szezonban

Csapaton belül és a teljes mezőnyt tekintve is nagy kihívásként tekint a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjára Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője, aki tavaly az összetett pontverseny negyedik helyén végzett.

WTCR: további módosítások jönnek a 2019-es szezonra

Jelentős változásokkal vág neki a túraautó-világkupa (WTCR) a második idényének. A korábban bejelentett módosítás mellett további változások váltak biztossá.