NHL: 2022-ig érvényben marad a kollektív szerződés

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) és a játékos-szakszervezet (NHLPA) között fennálló kollektív szerződésből egyik fél sem lépett ki a megadott határidőig, így az NHL működése további három évre biztosított.

NHL: Kronwall visszavonulásával lezárult egy korszak Detroitban

A 2008-as detroiti aranycsapat utolsó oszlopa is szögre akasztotta korcsolyáját: a kétezres évek egyik legkeményebb védője, a mindent megnyerő Niklas Kronwall visszavonulásával végképp csak a szomorú nosztalgia maradt a szebb napokat látott Red Wings-szurkolóknak.

NHL: hosszabbított egyik legjobbjával a Blue Jackets

Új, hároméves szerződést kötött egyik legjobb védőjével, Zach Werenskivel az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Columbus Blue Jackets.

NHL: Joe Thornton 40 évesen is vállalja az idényt

A 40 éves Joe Thornton egyéves szerződést írt alá az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő San Jose Sharksnál.

NHL: visszavonul a Tripla Arany Klub-tag Niklas Kronwall

Bejelentette visszavonulását Niklas Kronwall, a Detroit Red Wings svéd jégkorongozója, aki a jövőben az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt klubban tanácsadóként dolgozik tovább – olvasható a csapat honlapján.

NHL: nem kezdi el a szezont a háromszoros bajnok csatár

Nem lesz ott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) októberi rajtjánál a háromszoros Stanley-kupa-győztes, kétszeres világbajnok kanadai Justin Williams.

NHL: a Panthers visszavonultatja Luongo mezszámát

A Florida Panthers hétfői bejelentése szerint március 7-én lesz az az ünnepélyes ceremónia, amikor Roberto Luongo szülővárosának csapatát, a Montreal Canadienst fogadják a Párducok a legendás kapus mezének visszavonultatása alkalmából.

NHL: hosszú időre magához láncolta kapusát a Tampa Bay

Nyolcéves, 76 millió dolláros (22.3 milliárd forintos) szerződést kötött kapusával, az orosz Andrej Vasziljevszkijjel az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Tampa Bay Lightning.

NHL: a 99 éves nagymama is megkapta a Stanley-kupát – kép

Családi társasjátékok dobozaira szokták ráírni viccesen, hogy „Ajánlott: egytől 99 éves korig”, de Ryan O'Reilly most új értelmet adott a szlogennek.

NHL: nagyszerű kezekbe került a két év múlva csatlakozó újonc

Jó kezekbe kerül az NHL-hez két év múlva csatlakozó újonc: a legendás játékos és Carolinában már szakvezetőként is jelentős tapasztalatot gyűjtő Ron Francis Seattle-ben élheti ki alkotási vágyát.

NHL: hosszabbított svéd centerével a St. Louis Blues

Négy évvel meghosszabbította kétszeres bajnok svéd centere, Oskar Sundqvist szerződését az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) győztese, a St. Louis Blues.

NHL: a KHL-be szerződött a börtönviselt orosz hokis

Az orosz ligában (KHL) szereplő Avangard Omszkhoz igazolt Vjacseszlav Vojnov orosz jégkorongozó, aki eltiltása miatt jövő januárban térhet vissza a pályára.

NHL: 21 idény után visszavonult a Penguins játékosa

Huszonegy szezon után visszavonult Matt Cullen, az észak-amerikai profi ligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins jégkorongozója.

NHL: befejezi az ikon, ezzel egy korszak zárult le

Lezárult egy korszak az NHL-ben: a minden idők harmadik legtöbb győzelmével bíró ikon, Roberto Luongo visszavonulásával az utolsó aktív, 1980 előtt született kapus is szögre akasztotta korcsolyáját.

NHL: a Florida megszerezte a liga egyik legjobb kapusát

A Florida Panthers megszerezte az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik legjobb kapusát, az orosz Szergej Bobrovszkijt.

NHL: gólerős játékost igazolt az Arizona

Az Arizona Coyotes megszerezte a Pittsburgh Penguinstől az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) kétszeres Stanley-kupa-győztes Phil Kesselt Alex Galchenyukért és Pierre-Olivier Josephért cserébe. Az ügylet részeként az Arizona megkapta Dane Birksöt, valamint egy 2021-es negyedik körös draft picket is.

NHL: visszavonult a Florida legendás kapusa

Bejelentette visszavonulását Roberto Luongo, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legendás kapusa.

NHL: szerződést hosszabbított edzőjével a Stanley-kupa-győztes

Három évvel meghosszabbította vezetőedzője, Craig Berube szerződését az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) győztese, a St. Louis Blues.

NHL: visszavonult a Washington 38 éves védője

Visszavonult Brooks Orpik, az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő (NHL) Washington Capitals kétszeres Stanley-kupa-győztes védője.

NHL: amerikai a draftelső, világbajnok finn a második

Az amerikai Jack Hughes lett az első kiválasztott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2019-es játékosbörzéjén. A vancouveri drafton a New Jersey Devilsé volt az első választás joga, és ez az amerikai válogatottban a legutóbbi világbajnokságon is szereplő centerre esett. A vb-n szintén remeklő finn Kaapo Kakko a második választottként a New York Rangersé lett – a szakemberek nagy része szerint a Rangers legalább annyira jól járt, mint csoportriválisa.