Kézilabda: szeptember 6-án rajtol a 2020–2021-es idény – hivatalos

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a férfiaknál és a nőknél is szeptember 6-án rajtol a 2020–2021-es bajnoki idény.

Kézilabda: szeptember 6-án rajtolhat a 2020–2021-es idény

Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) alelnöke az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, hogy a tervek szerint szeptember 6-án rajtol a következő, 2020–2021-es bajnoki idény.

Férfi kézilabda: döntött a Gyöngyös, vállalja az EHF-kupát

A Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöksége egyhangú döntéssel úgy határozott, hogy amennyiben a hazai és a nemzetközi szövetség is jóváhagyja, elindul az EHF-kupa nemzetközi mezőnyében – írta csütörtök este hivatalos honlapján a gyöngyösi klub.

Női kézi: Nincs más lehetőség, el kell fogadni – Debre Viktor

Egerben nehezen élik meg, hogy lemaradnak az NB I-ről, hiszen el akarták vinni a városba a világ legjobb csapatait. 

Kézilabda: Kim Rasmussen beperli a magyar szövetséget

Kim Rasmussen, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya beperli a Magyar Kézilabda-szövetséget (MKSZ). A dán szakember az M4 Sport érdeklődésére azt mondta, az MKSZ megpróbál kibúvót keresni szerződése felmondása kapcsán, ezért viszi bíróságra az ügyet. A szövetség részéről Pálinger Katalin alelnök elmondta: kompromisszumra törekedtek, de Kim Rasmussen egyből ügyvédekkel akart beszélni.

Kézilabda: az NB I-es Liga elnöke szerint egységes szabályozás kellett

Balássi Imre, a kézilabda NB I-es Liga elnöke és Szloska Krisztián, az amatőr tanács elnökségi tagja reagált a Nemzeti Sport Online-nak a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) csütörtöki döntésére, ami több csapatnál is indulatokat váltott ki.

Férfi kézilabda: 23 szavazat döntött öt ellenében

Bár az idény lezárásakor a férfi kézilabda NB I 8. helyén álló Komló a kivárás és folytatás mellett állt, teljesen megérti a Magyar Kézilabda-szövetség csütörtökön meghozott döntését, hiszen 23 szavazat döntött öt ellenében.

Női kézilabda: Lukács Viktória is elköszönt a Ferencvárostól

Danick Snelder és Klivinyi Kinga után Lukács Viktória is elbúcsúzott a Ferencváros női kézilabdacsapatától, miután a Magyar Kézilabda-szövetség csütörtökön véget vetett a 2019–2020-as idénynek.

Kézilabda: az MKSZ véget vetett az idénynek, nem hirdetnek bajnokot

A Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat, nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, csak a nemzetközi kupaindulókat határozza meg mindkét nem esetében, itt pedig az előző kiírásban elért eredmény lesz a mérvadó.

Novák András: A kézilabda problémái ma eltörpülnek mások mellett

A sikeres győri olimpiai selejtező, mérkőzések, csúcsesemények helyett a magyar és a nemzetközi kézilabdázásban is kételyek sorjáznak, amelyek a tokiói olimpia elhalasztásáról szóló döntéssel tovább szaporodtak.

Kézilabda: itthon a bajnokságok folytatására készülnek

Mint ismert, a világban tomboló koronavírus-járvány miatt a női és a férfi kézilabda-bajnokságokat is felfüggesztették Magyarországon. Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) operatív igazgatója az M4 Sport Kézilabda Magazinjában beszélt a lehetséges folytatásról és forgatókönyvekről.

Kézilabda: az MKSZ felfüggesztette a magyar bajnokságokat – hivatalos

Az MKSZ hivatalos közleményben jelentette be, hogy március 14-től minden, a szövetség által kiírt bajnokságot és kupasorozatot felfüggeszt.

Női kézi: elhalasztják a győri olimpiai selejtezőt is – hivatalos

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a március 20. és 22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem kerül sor a győri kvalifikációs tornára sem, amelyen a magyar válogatott Oroszországgal, Szerbiával és Kazahsztánnal találkozott volna. Az IHF 2020 júniusát jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként.

Kézi: elhalasztják a női Eb-selejtezőt és a Veszprém meccsét is

A koronavírus-járvány miatt elhalasztották a magyar női kézilabda-válogatott Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőit, valamint a Telekom Veszprém férficsapatának negyeddöntő-visszavágóját a SEHA-Ligában.    

Női kézi: az eredeti időpontban, de zárt kapus lesz az olimpiai selejtezőnk

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, Kocsis Máté bejelentette: az eredeti időpontban, 2020. március 20–22. között Győrben, zárt kapuk mögött kerül sor a női olimpiai selejtezőtornára a veszélyhelyzet kihirdetése miatt.

Gyász: elhunyt az MKSZ játékvezetői bizottságának korábbi elnöke

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 73. évében elhunyt Török Péter, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) játékvezetői bizottságának korábbi elnöke.

Női kézi: az M4 Sport közvetíti a válogatott olimpiai selejtezőit

Hosszas tárgyalássorozat után a közmédia megállapodott a jogtulajdonossal, így az M4 Sport élőben közvetíti március 20. és 22. között Győrből a női kézilabda olimpiai selejtezőtornát, amelyről Danyi Gábor és Elek Gábor együttese kvalifikálhatja magát a nyári tokiói olimpiára – derül ki a csatorna és az MKSZ közleményéből.

Kézilabda: eltiltás és pénzbírság – döntöttek Rasmussen büntetéséről

Kim Rasmussen átszámítva másfél millió forintnyi összeget köteles fizetni a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek (IHF), miután a decemberi női világbajnokságon élesen kritizálta a zsűrit és a játékvezetőket a magyar válogatott Románia elleni mérkőzése után. Ezen felül visszamenőleges hatállyal két hónapra tiltották el, amit már le is töltött.

Kézilabda: Schatzl Nadine és Bánhidi 2019 legjobbjai

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége hétfői ülésén megválasztotta a 2019-es év legjobb kézilabdázóit. A nőknél Schatzl Nadine, a férfiaknál Bánhidi Bence lett az elmúlt esztendő legjobbja, mindketten először lettek az év játékosai – olvasható az MKSZ honlapján.

Gyász: elhunyt Kaló Sándor, férfi kéziválogatottunk korábbi kapitánya

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően életének 76. évében elhunyt Kaló Sándor, egykori válogatott kézilabdázó, a magyar férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya – tájékoztatott a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) honlapja.