Kerékpár: törölték a BMX-esek világbajnokságát – hivatalos

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) törölte az idei BMX-világbajnokságot.

WUG: a kormány 3 milliárddal támogathatja a rendezést

A kormány – sikeres pályázat esetén – összesen mintegy hárommilliárd forinttal támogatja a jövő évi World Urban Gamest.

Kerékpár Eb: a férfiaknál brit, a nőknél holland siker BMX-ben

A férfiaknál a brit Kyle Evans, a nőknél a holland Laura Smulders nyerte a BMX-versenyt a Glasgow-ban zajló kerékpár Európa-bajnokságon szombaton.

Kerékpár: kómában az olimpiai ezüstérmes BMX-versenyző

Egy bukás után mesterséges kómában tartják Jelle van Gorkomot, aki BMX-ben ezüstérmet nyert a riói olimpián.

Kerékpár: súlyos autóbalesetet szenvedett az ausztrálok világbajnoka

Súlyos autóbalesetet szenvedett hazájában Caroline Buchanan, az ausztrálok háromszoros BMX- és ötszörös hegyikerékpáros-világbajnoka.

Rio 2016: óriási esés a női BMX-esek döntőjében

A kerékpárosok BMX férfi döntőjében az amerikai Connor Fields nyert, a második a holland Jelle van Gorkom lett, a bronzérmet a kolumbiai Carlos Ramírez szerezte meg. A nőknél a címvédő kolumbiai Mariana Pajón diadalmaskodott.

Videó: lélegzetelállító show egy magyarral, ide is jönnének!

A Masters of Dirt nevű osztrák freestyle motocross banda a világ legvagányabb és legígéretesebb extrém sportolóit fogja össze. Az eredmény egy elképesztő, adrenalinban, benzingőzben és látványos ugrásokban bővelkedő egész estés show-műsor, melynek ráadásul Kun Ádám BMX-flatland világbajnok személyében magyar résztvevője is van. A jövőben várhatóan hazánkba is ellátogat a népes család – ahogy magukat szeretik aposztrofálni.

Gyász: fejbe lőtte magát a BMX-legenda, Dave Mirra

Életének 42. évében elhunyt Dave Mirra amerikai BMX-legenda. A rendőrség az észak-karolinai Grenville-ben, saját gépjárművében találta meg a holttestét.

Videó: szakadékba zuhant, majd vérző arccal folytatta...

Nicholi Rogatkin lezuhant egy szikláról, miután hatalmasat esett a kerékpárjával. A bringás feje megsérült a balesetben, azonban ő újra nyeregbe szállt és szaltókkal tűzdelve ismét végigment a pályán.

Rio 2016: nem voltak hajlandóak nyeregbe szállni a bringások

A veszélyes ugratók és kanyarok miatt lerövidítették a jövő évi riói olimpia első BMX-tesztversenyét.

Videó: szinte a komplett mezőny elesett a BMX-döntőn

A rotterdami UCI BMX-világbajnokság férfi döntőjében elképesztő ütközés alakította ki a végső sorrendet. Ugyanis az ausztrál Sam Willoughby-nak lényegében nem maradt ellenfele, miután a második kanyarban a végső győzelemre is esélyes Connor Fields túl erőszakosan próbált a külső ívről betörni. Elesett, ráadásul a nyolc fős mezőnyből további öt versenyzőt is kiütött. A hölgyek döntőjében nem volt esés, de meglepetés sem született: az állandó favorit kolumbiai Mariana Pajon már a rajtgépből is elsőként jött el, az előnye pedig folyamatosan nőtt a verseny során. Érdekesség, hogy 27 másodperc alatti idejével a férfiaknál ezüstérmet kapott volna!

Videó: remek trükkök a budapesti BMX-versenyen

A budapesti KTGM Jam versenyen remek trükköket mutatott be Mathias Dandois. Az eseményre a sportág más kiválóságai is eljöttek, többek között George Manos, Shane Badman és Jean Bulhol.

Videó: a látványos szaltó majdnem a BMX-es életébe került

Bár elsőre súlyosnak nézett ki, mégis túlélte az esést Steve McCann BMX-versenyző, aki a Los Angelesben rendezett X Games elnevezésű extrémsportok tornáján egy szaltó után nagyon rosszul érkezett a földre. A bicikli a földet érés pillanatában kicsúszott alóla, így nem kerülhette el az esést. Az ausztrál versenyző azonban csak kisebb sérülésekkel úszta meg a balesetet.

BMX: két amatőr és egy profi magyar arany Kölnben

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok körében a bicycle motocross, vagy ahogyan a legtöbben ismerik: BMX. Hogy ez Magyarországon sincs másként, mi sem bizonyítja jobban, mint a hétvégén megrendezett freestyle-világbajnokság.

Ifjúsági olimpia: Kéri a 16., Szoboszlai a 18. helyen zárta a BMX-selejtezőt

Kéri Zsófia a 16., Szoboszlai Patrik a 18. helyen zárta a selejtezőket a BMX versenyen.

Kerékpár: magyar világbajnoki cím a BMX Masters versenyen

Kun Ádám világbajnok lett a BMX Masters kerékpárosverseny kölni viadalán flatland kategóriában, amelyben az indulók sík terepen mutatták be trükkjeiket.

Kerékpár: egy BMX-essel bővülhet a magyar csapat

Visszalépések következtében jó eséllyel egy újabb magyar sportolóval bővülhet a pekingi ötkarikás játékokon részt vevő magyar csapat, ugyanis a Magyar Olimpiai Bizottság már a formaságokat intézi Hódi Anikó BMX-versenyző indulása ügyében.