A cimer és a klub szine

2520162 25201622520162 2520162
Vágólapra másolva!
2012.07.08. 19:07
A Norwich Citynek beceneve :  A kanárik , és ez régóta befolyásolta a csapat  cimérét  és mezszínét. Eredetileg a klub beceneve a polgárok...

A Norwich Citynek beceneve : A kanárik , és ez régóta befolyásolta a csapat cimérét és mezszínét.A Norwich Citynek beceneve : A kanárik , és ez régóta befolyásolta a csapat cimérét és mezszínét.

Eredetileg a klub beceneve a polgárok (Citizens) volt. Világoskék és fehér csíkú mezben játszottak.

File:Arms of Norwich.svg

1907 Februárjában , a Kanári becenév jött divatba , egy West Bromwich Albion ellen elért FA-kupa-döntetlen után (a West Bromwich Albion becenevén "Throstles" vagyis énekes rigó ) .

A következő szezonban, hogy megfeleljen a becenév,a Norwich először játszott a Kanári színeiben, "sárga ing, zöld gallér és mandzsetta. Az egyik úsgágban ez volt írva : " A Citizensek meghaltak, de a Kanárik nagyon is életben vannak ".

1 kanári furcsa választásnak tűnhet , de a többi angol labdarúgó klub elfogadta a kis madarak döntését. A Kanárikat a gyorsaság és ügyesség szimbolizálja.

Miközben a hazai színek a sárga és zöld maradtak a mai napig, az idegenbeli felszerelés színei változtak , jelenleg, zöld ing, fehér nadrág és zöld zokni.

A jelenlegi klub jelvényén egy kanári pihen
és a bal felső sarokbn a City of Norwich van. A jelvényt készítette : Andrew Anderson helyi építész. A klub centenáriumi ünnepsége 2002-ben volt és egy különleges címer lett tervezve erre az alkalomra .

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik