Női kézi Eb: a spanyol játékosok sörözve mentek nyilatkozni

CS. Z., N. T.CS. Z., N. T.
Vágólapra másolva!
2014.12.21. 21:29
null
Értékes ezüstérem – a spanyol öröm érthető (Fotó: Szabó Miklós)<br />
Thórir Hergeirsson, az Európa-bajnokságot hatodik alkalommal megnyerő norvég válogatott kapitánya szerint annak köszönhették a győzelmüket, hogy az első félidei hibákat a másodikra sikerült kijavítaniuk a Spanyolország elleni, 28–25-re megnyert fináléban.

„Fair és jó meccset játszottunk a spanyolokkal, és őket is megilleti a dicséret – fogott a meccs értékelésébe a norvég válogatott kapitánya, Thórir Hergeirsson. – Az első félidőben nagy gondjaink voltak, de változtattunk a játékunkon, és ezek a módosítások bejöttek. Nem gondoltuk volna ezt pár hónapja, hiszen nehézségeink voltak, de küzdöttünk az álmainkért, és a munka meghozta gyümölcsét."

Az izlandi szakember azt is elárulta, mit változtattak a szünetben. „Előrébb toltuk a hatosfalat, kicsit balra toltuk a védekezésünket, hogy kevésbé legyünk sebezhetőek, míg támadásban tisztáztuk, hova lőjünk Silvia Navarrónak, hogy hatékonyabbak legyünk" – árulta el az olimpiai bajnok csapat edzője.

„Gratulálok a norvégoknak, megérdemelten nyertek – fogalmazott Jorge Duenas, a spanyolok kapitánya. – Nagyon jók voltak a mai meccsen. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, de a norvégok ellen csak úgy lehet nyerni, ha tökéletes meccset játszol, és a szünet után már nem tudtuk ezt a színvonalat tartani."

„Természetesen szurkolunk Norvégiának, hogy jól szerepeljen a jövő évi világbajnokságon. A legszebb az lenne, hogy úgy váltjuk meg a riói jegyünket, hogy megnyerjük a tornát, de ha nekünk ez nem sikerül, akkor szorítunk a norvégoknak."

A spanyol játékosokon érződött a csalódottság, de igyekeztek gyorsan túltenni magukat a negatív érzéseken. Jókora késéssel érkeztek a vegyes zónába, egy-egy sörrel a kezükben, előbb ugyanis kimentek lazítani a szurkolókhoz a nézőtérre. Carmen Martín és Beatriz Fernández a sajtótájékoztatóra is magával vitt egy-egy pohárral a frissítő nedűből.

„Két ellentétes félidőt játszottunk. Fizikailag nem bírtuk azt az iramot, amit ők nyújtottak a második játékrészben, és kiváló teljesítményt nyújtott a kapusuk, Silje Solberg, aminek következtében a gyors indításokkal el is tudták dönteni a meccset. Nagyjából ennyi, nem olyan nehéz ennyivel a magad javára eldönteni a találkozót" – mondta a torna legjobb jobbszélsőjének választott Martín, aki felcsapott tolmácsnak, ő fordította a csapattárs szavait angolra.

„Sajnálom, hogy a második félidőben nem tudtuk azt nyújtani, amit az elsőben, de a norvég kapusok kiemelkedőt nyújtottak, így nekünk be kell érnünk az ezüsttel" – kommentálta az összecsapást Fernández.

„Mindig az utolsó érem a legkedvesebb, most hazaviszem Győrbe" – mondta boldogan Heidi Löke a meccs után.

„Én is fiatal vagyok még – tette hozzá arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a fiatalabb generáció teljesítményéről. – Mind nagyon jól játszottak az Eb-n. A szünetben megbeszéltük, hogy védekezésben kell javulnunk, és amikor csak lehet, futnunk kell. Elmondhatom, hogy az egész csapat jól érezte magát a tornán, a norvég és a magyar szurkolók kiváló hangulatot teremtettek."

„Kimentünk megköszönni a szurkolóknak a biztatást, de biztos rendesen is megünnepeljük ezt az érmet, ahogy szoktuk – így a Ferencvárosban játszó spanyol Nerea Pena, aki az egész tornán kiválóan teljesített, a döntőben pedig extraklasszist nyújtott, tíz gólt szerzett. – Három meccsen is elszúrtuk a második félidőt, de úgy gondolom, a játékvezetők nagyon gyengén fújtak ma. Összességében jó tornát zártunk, ha most kicsit csalódottak is vagyunk a döntő miatt."

„Mindössze öt-hat nap szabadságom lesz, hazamegyek karácsonyra a családomhoz Spanyolországba, utána 28-án már a Fradinál kell jelentkeznem."

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ (Budapest)

NORVÉGIA–SPANYOLORSZÁG 28–25 (10–12)
Papp László Budapest Sportaréna, 7000
néző. V: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
NORVÉGIA: SILJE SOLBERG – L. RIEGELHUTH KOREN 10 (5), N. MÖRK 7 (1), Oftedal 2, H. Löke 2, V. Kristiansen 1, Herrem. Cs: Sando (kapus), Alstad 1, Wibe, Sanna Solberg 3, M. Jakobsen, Breivang, B. Riegelhuth 2. Szövetségi kapitány: Thórir Hergeirsson
SPANYOLORSZÁG: S. NAVARRO – C. Martín 4 (1), Mangué 3, PENA 10 (5), E. Chávez 1, Cabral 4, Pinedo 1. Cs: Elorza, Aguilar 2, L. González, Beatríz Fernández, Egozkue. Szövetségi kapitány: Jorge Duenas
Az eredmény alakulása. 7. p.: 3–4. 14. p.: 3–7. 18. p.: 5–10. 24. p.: 7–11. 28. p.: 9–11. 33. p.: 12–13. 39. p.: 18–16. 41. p.: 20–18. 43. p.: 20–20. 48. p.: 24–20. 52. p.: 26–22. 55. p.: 26–25
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 10/6
Online közvetítés: Norvégia–Spanyolország 28–25 (10–12)

A bronzmérkőzésről (Svédország–Montenegró 25–23) itt olvashat!

A 2014-ES NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Norvégia (Ida Alstad, Emilie Arntzen, Karoline Breivang, Kari Grimsbö, Camilla Herrem, Maja Jakobsen, Ida Karlsson, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Veronica Kristiansen, Heidi Löke, Nora Mörk, Stine Oftedal, Betina Riegelhuth, Emily Sando, Sanna Solberg, Silje Solberg, Pernille Wibe. Szövetségi kapitány: Thórir Hergeirsson)
2. Spanyolország
3. Svédország
4. Montenegró
5. Franciaország
6. Magyarország (Bíró Blanka, Bulath Anita, Bódi Bernadett, Erdősi Ildikó, Herr Orsolya, Kiss Éva, Klivinyi Kinga, Kovacsics Anikó, Kovacsicz Mónika, Mayer Szabina, Mészáros Rea, Planéta Szimonetta, Szamoránsky Piroska, Szucsánszki Zita, Temes Bernadett, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella, Triscsuk Krisztina. Szövetségi kapitány: Németh András)
7. Hollandia
8. Dánia
9. Románia
10. Németország
11. Lengyelország
12. Szlovákia
13. Horvátország
14. Oroszország
15. Szerbia
16. Ukrajna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik