NCAA: a Buckeyes ledózerolta a nagydöntőben a Ducksot

Vágólapra másolva!
2015.01.13. 08:13
null
Az Ohio State nyerte meg az állami nagydöntőt! (Fotó: Action Images)
Az Ohio State nyerte az észak-amerikai egyetemi amerikai futball-liga (NCAA) állami döntőjét, miután meglepetésre 42–20-ra legyőzte a korábban esélyesebbnek vélt Oregon Duckst. A finálé legértékesebb játékosának a Buckeyes futóját, Ezekiel Elliottot választották meg.

Nem jött össze a bravúr Marcus Mariotának, az Oregon Ducks Heisman-győztes irányítójának. Annak ellenére, hogy a Florida State legyőzésével fináléba jutó Ducks várhatta favoritként az NCAA történetének első rájátszásának nagydöntőjét, a negyedik kiemelt Ohio State Buckeyes megmutatta, hogy mit sem számítanak az előzetes erőviszonyok.

A 85 689 néző előtt, az arlingtoni AT&T Stadiumban (a Dallas Cowboys stadionja – a szerk.) megrendezett összecsapáson a Buckeyes már az első negyedben megmutatta, hogy korántsem szabad félvállról venni. A futó Ezekiel Elliottra nem is volt válasza a Ducks védelmének, aki 246 yardot szorgoskodott össze földön, mellette pedig négy touchdownt is szerzett, míg Mariotáék nem találták ellenfelük gyengepontját, pedig négy labdát is sikerült szerezniük a mérkőzés folyamán, de nem tudtak élni a sorozatos lehetőségekkel.

28–20-s állásnál a negyedik negyedben teljesen szétzilálta az oregoni védelmet az Ohio State, és 14–0-s játékrész után végül magabiztos, 42–20-s sikert aratott a Kacsák ellen.

Az NFL-szakértők szerint a játékosbörzén is 1/1-re várt Mariota 333 passzolt yardja mellett két touchdownt és egy labdaeladást jegyzett, az utolsó negyedben pedig kisebb vállsérülést szenvedett.

NCAA, ÁLLAMI NAGYDÖNTŐ

Ohio State Buckeyes–Oregon Ducks 42–20 (14–7, 7–3, 7–10, 14–0)
Legtöbb passzolt yard: Marcus Mariota (Oregon) – 24/37, 333 yard, 2 TD, 1 interception
Legtöbb futott yard: Ezekiel Elliott (Ohio State) – 36 futás, 246 yard, 4 TD
Legtöbb elkapott yard: Byron Marshall (Oregon) – 8 elkapás, 169 yard, 1 TD

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik