Tapad a Chargers, de még Charlesék az élen

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
2010.12.02. 13:55
null
Riversék kapaszkodnak, de még a Kansas vezet az AFC Westben (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) kapcsán hetente jelentkező erősorrendünkben a 13. forduló előtt továbbra is az ezúttal a Green Bay Packers elleni rangadón diadalmaskodó Atlanta Falcons vezet, megelőzve a Detroit Lionst, valamint a Cincinnati Bengalst elintéző New England Patriotsot és New York Jetset. Kapaszkodnak az AFC West élmenői, ám hiába a San Diego Chargers sorozatbeli negyedik (ezúttal Indianapolis Colts elleni) győzelme, még mindig a Kansas City Chiefs vezeti a csoportot, miután kiütötte a Seattle Seahawks-t.

 


1. (1.) Atlanta Falcons (9–2)

Nagyon fontos győzelmet aratott a hétvégén a Falcons, ugyanis az NFC egyik legerősebb csapatát, a Packerst tudta megverni szoros mérkőzésen, Matt Bryant sikeres mezőnygóljával. Vasárnap a csoport-rivális Buccaneerssel találkoznak Ryanék.

2. (2.) New England Patriots (9–2)

Tom Brady tökéletes, 158.3-mas irányítómutatóval zárta a Lions elleni csütörtöki mérkőzést, a Pats pedig továbbra is menetel annak ellenére, hogy ez a meccs sem úgy indult, ahogy szerették volna. A félidőben még a Lions vezetett, de a második játékrészben azonban hengerelt a Pats, így a hétvégi Jets elleni csoportrangadó akár a továbbjutásról is dönthet.

3. (3.) New York Jets (9–2)
Kötelező győzelem a gyengélkedő Bengals ellen, ezúttal Brad Smith volt a Jets nyerőembere, aki először egy 53 yardos futásból szerzett touchdownt, majd az utolsó negyedben egy 89 yardos, kickoff utáni visszahordásból is beköszönt a Bengalsnak.

4. (4.) Baltimore Ravens (8–3)
Elég volt a második negyedet meghúzni ahhoz, hogy a Ravens bezsebelje idei 8. győzelmét is, ezúttal a Bucsot sikerült legyűrniük Ray Lewiséknak 17–10-re. Az előző években kiváló futójáték továbbra sem az igazi a Ravensnél, ez még sok gondot okozhat a jövőben Joe Flaccóéknak.

5. (5.) Pittsburgh Steelers (8–3)
A Steelers is beállt a Bills ellen nagy nehezen győzelmet aratók sorába, Big Benék ugyanis csak egy, a hosszabbításban értékesített mezőnygóllal tudtak csak nyerni. Mind a Ravens, mind a Steelers 8–3-mal áll a 12. forduló után, izgalmas utolsó hetek következnek.

6. (7.) New Orleans Saints (8–3)
A menetelő Falconst továbbra is lőtávolból követi a címvédő Saints, igaz remek kezdés után aztán majdnem elbukták a Cowboys ellen a mérkőzést a végén, ám végül a vége előtt 1 perccel Lance Moore TD-jének köszönhetően megfordították az eredményt és meg is tudták tartani a minimális előnyt.

7. (10.) San Diego Chargers (6–5)

Néhány hete elkezdődött a Chargers feltámadása, azóta pedig sorozatban nyerik Riversék a mérkőzéseket. Ezen a héten a Indianapolisban leckéztették meg a Coltsot. Jön a december, Rivers kedvenc hónapja, a Chargers pedig igen jó előjelekkel várhatja a folytatást.

8. (6.) Philadelphia Eagles (7–4)
Megszakadt a Vick-sorozat. A Bears ellen a Philly egyrészt vesztesen hagyta el a pályát, másrészt Michael Vick a találkozó folyamán idei első labdaeladását is megejtette, az Eagles pedig ugyanúgy szenvedett, mint ahogyan ő is, míg a secondary Asante Samuel hiányában enyhén szólva is lyukas maradt. Most látszik, hogy milyen fontos tagja a védelemnek.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

9. (8.) Green Bay Packers (7–4)
Az utolsó másodpercekben kikapni a listavezető Falconstól sosem szégyen, ezzel a vereséggel azonban meccshátrányba kerültek a Bearsszel szemben. A 49ers és a Lions ellen a következő két hétben javíthatnak.

10. (13.) Chicago Bears (8–3)
Jay Cutler egyéni rekordot jelentő 4 TD passzt adott a Samuel nélküli Philly védelem ellen, a Bears pedig magabiztosan bezsebelte idei 8. győzelmét is. Érik a meglepetés az NFC Northban.

11. (12.) New York Giants (7–4)

Utolsó negyedes hajrájával a Giants végül meg tudta verni a Jacksonville-t, Eli Manningék ezzel a győzelemmel pedig továbbra is életben tartják a rájátszásról szövögetett álmokat. Vasárnap Redskins, nyernie kell a Giantsnek, ha tovább akar jutni.

12. (14.) Kansas City Chiefs (7–4)
Szó szerint hengerelt a Chiefs a Seahawks vendégeként, pedig az első félidei szerencsétlenkedés után a szünetben még teljesen nyílt volt a mérkőzés. A Seattle azonban nem bírt el Jamaal Charlessal, aki 173 futott yardig jutott, illetve az elkapó Dwayne Bowe-val, aki 170 elkapott yardja mellé 3 TD-t is elkönyvelhetett.

13. (9.) Indianapolis Colts (6–5)
Simán átgyalogolt a mumus San Diego az Indianapolison, Peyton pedig hű maradt az eddigi statisztikákhoz, ami a Chargers ellen jellemzi őt: négy eladott labdájából egyet-egyet mindkét félidőben visszahordott TD-re a San Diegó-i védelem, ami nagyon soknak bizonyult a pazar formában lévő Chargers ellen. Megemlíthetjük a végig impotens Colts védelmet is, Riversék pedig simán nyerték meg a meccset.

14. (11.) Tampa Bay Buccaneers (7–4)
Szoros vereség Baltimore-ban, a Ravens ezúttal túl soknak bizonyult Josh Freemanéknek, amin még Aqib Talib idei hatodik, parádés interceptionje sem segített, ami talán az év jelenete.

15. (16.) Houston Texans (5–6)
Simán lenullázta a csoport-rivális Tennessee-t a Houston, ám a meccs mégse erről marad emlékezetes számunkra, mint sem az André Johnson kontra Cortland Finnegan verekedésről, amiért végül mind a két játékost kiállították, ám a hírek szerint mindketten megúszták 25-25 ezer dolláros büntetéssel. Ha Johnsont eltiltotta volna a szövetség, odalenne a Texans esélye a rájátszásra, így viszont továbbra sincs semmi veszve a Houston számára.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-címet?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

16. (17.) Jacksonville Jaguars (6–5)
Megszakadt a Jax remek, 3 mérkőzéses győzelmi sorozata, ám a Colts vereségével továbbra is Del Rio csapata vezeti az AFC South-t. A hétvégén Jax–Titans, mindkét csapatnak életbevágó lenne a győzelem.

17. (18.) Miami Dolphins (6–5)
Chad Henne visszatért, a vezérletével pedig simán, 33–17-re lemosta a Dolphins a Raiderst. Remekül működött mind a futó, mind a passzjáték, így még Brandon Marshall hiánya sem tűnt fel ez egyébként lassan kórházcsapattá váló a Miaminak.

18. (15.) Tennessee Titans (5–6)
Cortland Finnegant jól megverték, a Tennessee-t is jól megverték, pontosabban le is nullázták. Vince Young és Kenny Britt nélkül nem könnyű egy szál Chris Johnsonnal rájátszásba jutni, a Titans pedig egyre csak távolodik ettől a céljától.

19. (21.) Clevelenad Browns (4–7)
Remek kezdés az 1/1 jelölt Carolina ellen, a végén aztán majdnem bajba kerültek Hillisék, amiért leeresztettek a második félidőre.Szerencséjükre Kasay hibázott, így a Browns már 4 győzelemnél jár idén.

20. (22.) St. Louis Rams (5–6)
Elképesztő mérkőzés szemtanúi lehettünk Denverben, ahol is a Bradford vezette Rams végül elintézte a Broncost. Bradford NFL karrierje során első 300 yardos mérkőzésén van túl, míg a Rams a Seahwks vereségével ismét vezeti az NFC Westet.

21. (19.) Washington Redskins (5–6)
Az eddig is üvegből lévő Portis idén eddig bírta a megrázkódtatásokat, ismét sérültlistára helyezte a Skins, a futójáték pedig totális csőd volt a Vikings ellen, és még a védelem jobb teljesítménye is kevés volt, 13 ponttal ritkán nyer meccset egy csapat.

22. (20.) Oakland Raiders (5–6)
Kezd ismét visszaesni az Oakland, habár egyre inkább berobban a csapatba Jacoby Ford újonc elkapó, aki előbb egy 101 yardos kickoffot hordott vissza TD-re, majd aztán 102 elkapott yardja mellé is összeszedett egy TD-t, ráadásul még labdaeladástól is megmentette a csapatát. Kérdés, hogy meddig tud egészséges maradni az egyébként rendkívül sérülékeny játékos, mert a képessége megvan hozzá, hogy első számú elkapóvá váljon Oaklandben.

23. (23.) Dallas Cowboys (3–8)
Majdnem sikerült 17 pontról visszajönnie a Dallasnak, ám nyerő helyzetben Roy Williams elvesztette a labdát, az ellentámadásból pedig a címvédő végül Drew Brees gyors TD drivejának köszönhetően megfordította a mérkőzést. Az utolsó másodpercekben még egyenlíthetett volna a Cowboys, ám David Buehler 59 yardos mezőnygólja végül mellé szállt. A Dallasnál aggodalomra adhat okot a rendkívül rossz secondary, a következő ellenfél pedig az Indianapolis Colts lesz Peyton Manninggel, aki ellen pedig koránt sem életbiztosítás a jelenlegi texasi csapatrész.

24. (24.) San Francisco 49ers (4–7)
Magabiztosan nyerte a hétfő esti rangadót a 49ers, de ez sajnos vezéráldozattal járt: első számú futóját, Frank Gore-t csípőtörés miatt sérültlistára helyezte csapata, így a továbbiakban az amúgy is rendkívül sérülékeny Bryan Westbrook lehet majd a 49ers elsőszámú futója.

25. (27.) Minnesota Vikings (4–7)
Győzelemmel debütált a Vikings új edzője, Leslie Frazier. A minnesotai futójáték elég is volt a mérkőzés megnyeréséhez, ám aggasztó hír a Vikings számára, hogy Adrian Peterson bokasérülést szenvedett, így már a mérkőzés elején az oldalvonal mellé kényszerült, a következő hetekben pedig kérdésessé vált a játéka.

26. (24.) Seattle Seahawks (5–6)
Hasselbeck borzalmasan dobált, futójáték nem volt, védelem pedig szintén nem volt a Kansas elleni meccsen a hétvégén Seattle-ben, így pedig simán lemosta a pályáról a Hawksot a Chiefs. Marcus Trufanton 3 elkapott TD, több mint 200 engedett futott yard, esélye sem volt Pete Carroll csapatának.

27. (26.) Denver Broncos (3–8)
Hiába Kyle Orton remek formája, a denveri védelem második negyedben mutatott hibái után simán elhúzott a Rams, a Broncos végül pedig hiába jött föl, megnyerni már nem tudta a meccset. Josh McDaniels állása továbbra is biztonságban, így fél Denver továbbra is a pokolra kívánhatja a fiatal vezetőedzőt.

28. (28.) Detroit Lions (2–9)
Jó kezdés után totális leeresztés, ez volt a Pats elleni csütörtöki meccs forgatókönyve. Még rosszabb hír a Lions számára, hogy a csereirányító Shaun Hill ujjtörés miatt sérültlistára került, így most folyik a keresgélés a piacon található irányítók közül, ám vélhetően az újonc Drew Stanton fog majd kezdeni a következő mérkőzésen.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapatnak van a legnagyobb esélye „megszerezni” az 2011-es játékosbörze 1/1-es választási jogát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

29. (29.) Cincinnati Bengals (2–9)
Sima vereség New Yorkban, esélyt sem adott a Jets a Bengalsnak. Palmer továbbra is tudásán alul teljesít, míg a pass rush halott fogalom Cincinnatiben. Jöhet Mallett?

30. (31.) Buffalo Bills (2–9)
Ismét egy hosszabbításban elszenvedett vereség, ezúttal a Steelers tudta megverni a ráadásban a Billst. Ez már így is jóval több, mint amit a Cardinals-Panthers párostól látunk, egy jó draft akár középmezőnybe is repítheti a Billst.

31. (30.) Arizona Cardinals (3–8)
Derek Anderson egyelőre teljes csőd, bár továbbra is ő marad a Cardinals kezdőirányítója, a legkésőbb jövő májusban meg kell találni az új irányítóját a csapatnak, mert még egy Fitzgeraddal is nagyon kevés egyelőre ez az Arizona.

32. (32.) Carolina Panthers (1–10)
Visszatért az újonc Jimmy Clausen, helyenként szörnyű játékkal meghálálva a lehetőséget, a végén aztán mégis eljuttatta a Pantherst mezőnygól távolságra, ám John Kasay 42 yardról kihagyott rúgása a vereséget jelentette a Carolina számára.

A 13. forduló a csütörtökről péntekre virradó éjjel 2.20-kor kezdődő Philadelphia Eagles–Houston Texans összecsapással indul.

 NFL
A 12. FORDULÓ LEGJEI  
A legtöbb passzolt yard Drew Brees (New Orleans Saints) –Dallas Cowboys 352
A legtöbb futott yard Jamaal Charles (Kansas City Chiefs) –Seattle Seahawks 173
A legtöbb elkapott yard Dwayne Bowe (Kansas City Chiefs) –Seattle Seahawks 170
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 3370 Kyle Orton (Denver Broncos)
A legtöbb futott yard 1147 Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard 1122 Brandon Lloyd (Denver Broncos)
A legtöbb szerelés 132 Jerod Mayo (New England Patriots)
A legtöbb sack 11.5 Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception 7 Asante Samuel (Philadelphia Eagles)
 NFL 2010, ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ
2010.11.25 18:30
Detroit Lions–New England Patriots 24–45
2010.11.25 22:15 Dallas Cowboys–New Orleans Saints 27–30
2010.11.26   2:20 New York Jets–Cincinnati Bengals 26–10
2010.11.28 19:00 Buffalo Bills–Pittsburgh Steelers 16–19 – h.u.
2010.11.28 19:00 New York Giants–Jacksonville Jaguars 24–20
2010.11.28 19:00 Atlanta Falcons–Green Bay Packers 20–17
2010.11.28 19:00 Washington Redskins–Minnesota Vikings 13–17
2010.11.28 19:00 Cleveland Browns–Carolina Panthers 24–23
2010.11.28 19:00 Houston Texans–Tennessee Titans 20–0
2010.11.28 22:05 Seattle Seahawks–Kansas City Chiefs 24–42
2010.11.28 22:05 Oakland Raiders–Miami Dolphins 17–33
2010.11.28 22:15 Chicago Bears–Philadelphia Eagles 31–26
2010.11.28 22:15 Baltimore Ravens–Tampa Bay Buccaneers 17–10
2010.11.28 22:15 Denver Broncos–St. Louis Rams 33–36
2010.11.29 2:20 Indianapolis Colts–San Diego Chargers 14–36
2010.11.30 2:30 Arizona Cardinals–San Francisco 49ers 6–27
       
13. FORDULÓ
2010.12.03 2:20 Philadelphia Eagles–Houston Texans  
2010.12.05 19:00 Miami Dolphins–Cleveland Browns  
2010.12.05 19:00 Green Bay Packers–San Francisco 49ers  
2010.12.05 19:00 Kansas City Chiefs–Denver Broncos  
2010.12.05 19:00 Minnesota Vikings–Buffalo Bills  
2010.12.05 19:00 Detroit Lions–Chicago Bears  
2010.12.05 19:00 Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars  
2010.12.05 19:00 New York Giants–Washington Redskins  
2010.12.05 19:00 Cincinnati Bengals–New Orleans Saints  
2010.12.05 22:05 San Diego Chargers–Oakland Raiders  
2010.12.05 22:15 Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons  
2010.12.05 22:15 Seattle Seahawks–Carolina Panthers  
2010.12.05 22:15 Arizona Cardinals–St Louis Rams  
2010.12.05 22:15 Indianapolis Colts–Dallas Cowboys  
2010.12.06 2:20 Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers  
2010.12.07 2:30 New England Patriots–New York Jets  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik