(Szarka)lábjegyzet: Shearer szerint...

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.01.06. 16:01
Címkék
A Newcastle United és a Premier League gólrekordere, jelenleg a BBC Match of the Day című műsorában szakkommentátorként dolgozó Alan Shearer kifejtette...

A Newcastle United és a Premier League gólrekordere, jelenleg a BBC Match of the Day című műsorában szakkommentátorként dolgozó Alan Shearer kifejtette a klubbal kapcsolatos véleményét, amiből a Chronicle Live jóvoltából szemezgetünk.Alan Shearer kifejtette a klubbal kapcsolatos véleményét, amiből a Chronicle Live jóvoltából szemezgetünk.

Shearer-t többek között arról kérdezték, hogy szerinte eladja-e Mike Ashley a klubot, emellett szóba került a rossz F.A. kupa szereplés, Alan Pardew távozása és az esetleges új vezetőedző is.

Big Al (akit Ashley 2009 tavaszán, a kiesést követően szintén nem marasztalt) véleménye szerint a tulajdonos javasolhatta, sugallhatta Pardew-nak, hogy távozzon.

Shearer ugyan semmit nem tud Ashley terveiről a Glasgow Rangers kapcsán (ami miatt esetleg eladhatja a Newcastle United-et), de beleillene a képbe, hogy esetleg emiatt bátoríthatta Pardew-t a Palace ajánlat kapcsán.

Ashley szándékairól az alábbiakat mondta:

"Nem tudom mik lehetnek, mert soha nem mond semmit.

"Nem beszél senkivel, de egy kis részem azt hiszi, hogy jelezhetett Alan Pardew felé

"Egyáltalán, nevetnem kellett, amikor hallottam, hogy az emberek azt mondják, hogy Alan nem hagyja el a Newcastle-t a Crystal Palace-ért.

"Egymillió oka van annak, amiért Alan elhagyta a Newcastle-t a Crystal Palace-ért: jobb fizetést kap egy olyan klubnál, ahol a szurkolók őt akarják, emellett azokat a játékosokat fogja megvásárolni és eladni akiket akar. Ez kezdetnek három vagy négy nagyon-nagyon jó ok.

"Attól félek, ez nem az, ahol a Newcastle, mint egy labdarúgó klub tart. Ez nem jó hír, de hozzá vagyunk szokva. "

A "Head Coach" azaz vezetőedzői munkáról:

"Azt gondolom, hogy a Newcastle már milliónyi hívást kapott a munka miatt. Hogy milliónyi hívást kapott volna TOP managerektől? Nos, ebben nem vagyok egészen biztos.

John Carver már azt mondta, az első meccs után, hogy a pozíció megváltozott. Ez most egy edzői munka, és a fickó, aki elvállalja meg kell, hogy értse, hogy nem ő veszi a játékosokat és ő nem dönt arról, hogy mely játékosokat fogják értékesíteni.

"Newcastle az elmúlt években is eladta a legjobb játékosokat, és ha állandóan ezt csinálod, akkor attól tartok, elkerülhetetlen lesz, hogy nem fogsz nyerni annyi mérkőzést, amennyit kellene, vagy amennyit szeretnél."

Az F.A. kupa "szereplésről":

"Ami folyamatosan történik ebben a sorozatban, - hogy kihagyják a legjobb játékosokat - az magáért beszél.

"Ez az, amit a Newcastle ebben a pillanatban csinál, nem tudok mondani mást, amiről ne tudna mindenki."

Shearer papának valószínűleg igaza van, és ezért is lehet, hogy már bőven lejárt a 48 órás határidő, amiről az edző keresés (illetve találás) kapcsán suttogtak.

A vezetőedző keresése mellett természetesen Sissoko eladása is téma, de sajnos Ayoze Perez is felkeltette más csapatok érdeklődését. Ezalatt érkező oldalon a nyáron velünk hírbe hozott Celtic-es Virgil Van Dijk-ért a Sunderland jelentkezett be, míg a Newcastle vezetősége a Milan-os Niang-ot szerette volna kölcsönvenni. Az olaszok állítólag simán visszadobták az ajánlatot, persze nem azért mert ragaszkodnának a 20 éves francia szélsőhöz. Sokkal inkább az a gond, hogy a játékos szerződése 6 hónap múlva lejár, és szeretnének valami pénz látni. (Nem mindenki olyan jófej ám, mint Ashley Ben Arfa-val, akivel szerződést bontottak, mert egyébként a Nice nem tudta volna megszerezni) Nian érkezése egyébként sok minden miatt okos döntés. Gouffran gyenge, Cabella sem az igazi, Sissoko leléphet, Obertan és Aarons sérülékeny. Persze nem tudni mit tudhat a srác.

Shola Ameobi is hazatért a Tyneside-ra, miután kimondhatatlan nevű török csapatával szerződést bontott. Elvileg Cissé Afrika kupázása miatt akár egy rövidtávú szerződést is kaphatna, de arról is csiripeltek az angol sajtó verebei, hogy Pardew vinné a Palace-ba.

Meglátjuk. Mindenesetre az átigazolási piac 6 napja nyitva, és nálunk semmi mozgás az érkező oldalon, amikor edzőre és játékosokra is szükség lenne...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik