Vár állott, most kőhalom

2441449 24414492441449 2441449
Vágólapra másolva!
2012.02.18. 11:02
Címkék
Egyre nehezebb billentyűzetet ragadni kedvenceink egy-egy meccse után. Nem elég, hogy újabban most már a péntek estéinket is tönkrevágják...

Egyre nehezebb billentyűzetet ragadni kedvenceink egy-egy meccse után. Nem elég, hogy újabban most már a péntek estéinket is tönkrevágják, a veterán nerazzurrók tapasztalatból tudják: van még ennél lejjebb is. Egyre nehezebb billentyűzetet ragadni kedvenceink egy-egy meccse után. Nem elég, hogy újabban most már a péntek estéinket is tönkrevágják, a veterán nerazzurrók tapasztalatból tudják: van még ennél lejjebb is.

Túlélők keresése a romok között a hajtás után.

A Novara elleni vereséget az optimistábbak még írhatták a balszerencse számlájára, hiszen szanaszét lőttük a vendégek kapuját, csak épp semmi nem ment be. A tegnap esti eseményekre viszont nincs mentség: ez a csapat romokban hever, és a problémák jóval mélyebbek annál, amit egy edzőváltás megoldhatna.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Ranierinek ne lenne része a kudarcokban. Tegnap végre-valahára visszatért Forlán a kezdőbe, de az öreg valami megmagyarázhatatlan oknál fogva gyakorlatilag bal szélsőnek állította be. Aki látta az uruguayit (jól) játszani, tudja: ez a pali a kapuhoz közel, nagyobb területen él igazán, így aztán sovány vigasz volt az, hogy a személyében legalább volt valaki a pályán, akivel Sneijder játszhatott, mert a posztja eleve gúzsba kötötte. (Meg nyilván nincs is formában.)

Ők legalább szégyellik

Ranieri erre körülbelül 20 perc után jött rá, Forlán akkor lépett beljebb, azonnal volt is egy helyzete, csak aztán jött a balhorog-jobbegyenes kombó. Ramirez és Di Vaio előbb bohócot csinált úgy 5-6 Inter játékosból, mielőtt utóbbi kilőtte a sarkot. Egy perccel később a kopasz veteránnak aztán már csak Ranocchiából kellett bohócot csinálnia a duplázáshoz. (E sorok írója Brékuci védői közé tartozott, eddig. Bár továbbra is állítom, hogy megfelelő mentorral és körülmények között - értsd: nem krízisben lévő csapatnál - még lehetne belőle jó védő. Mentornak igazolják le mellé Matrixot, aki minden edzésen egy-egy hasonló puhapöcs megoldás után leordítja a haját. Vagy beválik, vagy nem, de kopaszon már csak 1-2 tetkó kellene, hogy legalább kinézetre kemény védőnek tűnjön.)

Ez a két saller bőven elég is volt ahhoz, hogy a szünetig csak kóvályogjunk a pályán - nem mintha előtte sok értelmes dolgot láttunk volna. Maicon egy kicsit kevésbé volt lusta a megszokottnál, de szerintem ebben a szezonban egy-az-egyben még nem vert meg embert. Beszédes, hogy néhány veszélyes beadásának (és két kihagyott helyzetének) köszönhetően még így is ő volt az egyik legveszélyesebb emberünk. A túloldalon Nagatomo robbanékonysága és elszántsága a kevést üde színfolt egyike volt, úgyhogy személyében meg is van a romhalmaz első túlélője.

A második játékrészben a legnagyobb helyzetünk is a kis japó akciójából alakult ki, szerencsétlen Forlán persze ezt sem bírta gólra váltani. A szőke szikla gólvágó játékos eddig öles léptekkel halad a 2011-es mercato legszarabb igazolása cím elnyerése felé. Ennek ellenére a támadójáték totális válságából való (kevés) egyik lehetséges kiút épp az ő formába lendülése lenne, mivel neki a képességei és a játékintelligenciája is megvan ahhoz, hogy az összjátékon is lendítsen, persze ehhez nem ártana, ha zsinórban 3 meccsnél többet le tudna hozni sérülés nélkül.

Sneijdernek aztán Forlán lecserélése után végre akadt játszótársa, Poli személyében. Érthetetlen, hogy a fiatal olasz miért nem kezd, hiszen jó formában van és labdaszerzései mellett az összjátékban is képes szellemes dolgokra. Kár, hogy sokszor már csak eldőlt meccseken állhat be, mert így a holland playboynak marad a nem túl fantáziadús sablon: bal szélen kapja a labdát, visszapassz / befelé húzás és lövés. Fájdalmas látni a vergődését, holott tegnap még azt sem lehetett mondani, hogy nem akart volna, csak ugye társ is kellene a játékhoz.

A végén a rend kedvéért a saját nevelés Aquafresca is bevert nekünk egyet, innentől kezdve pedig egészen szürreális volt a légkör a Meazzában. Moratti már 2-0-nál lelépett, a Nord Mourinhot éltette, Julio Cesar pedig a kapufának dőlve pityergett.

Telt ház, kupa lincshangulat

Nehéz bármi biztatót mondani. Relatíve jó játék és/vagy elszántság kapcsán a mentőcsapat Nagatomón kívül talán még Maicont, Sneijdert, Faraonit és Polit húzhatja ki az üszkös romok alól. Cambiasso a triplázás óta stabilan csúszik lefelé a lejtőn, és ma még Capitano is teljesen láthatatlan volt.

Jó kérdés, hogy a nyilván zabos Moratti mit lép ilyen kényes szituációban. Egyfelől látszik, hogy Ranieri a keret egy részét már képtelen motiválni, ráadásul taktikai hibákat követ el rendszeresen. Másfelől a problémákért Moratti is felelős, ez a keret ennél nem sokkal többre elég és az sem biztos, hogy találna megfelelő edzőt a piacon. (Capellót utálják a szurkolók, illetve valószínűleg el sem vállalná most a padot.)

Ezzel a vereséggel már a BL-hez is csoda kellene, nemcsak a matematika miatt, hanem a mutatott játék miatt is. Sőt, lassan elkezdhetünk az EL-ért is izgulni, mivel a hétvégén valószínűleg a Roma is előz minket. Hosszú három hónap elé nézünk, amelynek egyedüli reális célja a teljes katasztrófa elkerülése, és a nyári romeltakarítás és újrakezdés megalapozása lehet.

Vár állott, most kőhalom, és a kísértetkastélyban ismét a Bianchi, Tardelli és Zaccheroni érák szelleme kísért.

Benvenuti all'Inter!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik