Hertha: 93 perc elég volt – vinnék a válogatott támadót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 09:22
null
A Hertha végleg megvásárolná Valentino Lazarót (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC végleg megvásárolná Valentino Lazarót.

 

A 21 esztendős, nyolcszoros osztrák válogatott futballista augusztusban igazolt Dárdai Pál csapatához – noha az elsődleges terv az volt, hogy a berlini klub négy évre szerződteti Valentino Lazarót, a játékosnál az orvosi vizsgálatok során aggodalomra adott okot, hogy a bokájával nem volt minden rendben.

A Hertha és a Red Bull Salzburg végül kölcsönvételben állapodott meg, így Lazaro a 2017–2018-as kiírást a németeknél tölti, a szezon végén pedig a Herthának opciós joga lesz a szélső végleges megvásárlására.

A bz-berlin.de most arról számolt be, hogy Dárdaiék egyáltalán nem szándékoznak megvárni az idény végét, a több poszton is bevethető játékos ugyanis olyannyira meggyőzte a stábot, hogy a Herthánál már a világbajnoki selejtezők miatt megtartott bajnoki szünetben szeretnék véglegesíteni a transzfert – a berlini klub állítólag az október 14-i, Schalke elleni legközelebbi bajnoki előtt aláíratna egy új, négyéves megállapodást a jelenleg az osztrák nemzeti csapattal készülő Lazaróval.

A Hertha gyors döntése azért is meglepő, mert Lazaro a bokasérülése miatt a jelenlegi szezonban eddig mindössze 93 percet játszott a gárda első számú csapatában – 15 percet kapott a Bayern München elleni bajnokin, valamint 78-at az Östersund elleni Európa-liga-mérkőzésen.

Ha a Hertha végleg megveszi Lazarót a Salzburgtól, akkor a németeknek a hírek szerint az 500 ezer eurós kölcsönvétel mellett további 3.5 millió eurót kell majd fizetniük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik