Dárdai Bence élete első profi szerződését kaphatja a Wolfsburgtól – öt évre írhat alá

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 17:28
Dárdai Bence (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Dárdai Bence a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Wolfsburgban folytathatja pályafutását. A német tag24.de írásából kiderült, hogy a 18 éves játékos bruttó 1800 eurót keresett hetente a Herthánál, a Wolfsburgban pedig élete első profi szerződését kötheti meg – információink szerint öt évre írhat alá.

A Sky Sports német kiadásának átigazolási ügyekben jártas újságírója, Florian Plettenberg múlt hét szerda este az X-oldalán kürtölte világgá a hírt, hogy a Hertha 18 éves magyar játékosa, Dárdai Bence a Bundesligában jelenleg 13. helyen álló Wolfsburgban folytathatja a pályafutását.

Kedden a tag24.de oldala további információkat közölt a lehetséges transzferről. A játékos édesapja és a Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál elárulta, a csapat már elfogadta Bence távozási szándékát. 

Hozzátette, a fiatal tehetség bruttó 1800 eurót keres hetente a fővárosi csapatban, ugyanis csupán szponzori szerződése van a Herthánál. Ez az idény végén jár le, s Wolfsburgban köti meg első profi szerződését – úgy értesültünk, hogy hosszútávú, valószínűleg ötéves kontraktust ír alá a „farkasoknál”. Németországból származó információink szerint jelenlegi fizetésének több mint a tízszeresét keresheti új csapatánál – szintén bruttó összegről van szó. 

A német lap arról is írt, hogy Dárdai Bence már tavaly nyáron távozni akart, azonban nem anyagi okok miatt: Benjamin Weber sportigazgató állítólag igencsak magas összeget ajánlott fel Bencének, aki ezután is kitartott távozási szándéka mellett. 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik