Edzősors: Matthäus bejelentette, véget ért a pályafutása

Vágólapra másolva!
2019.04.06. 13:56
null
Matthäus többek között televíziós szakértőként dolgozott az elmúlt években (Fotó: AFP)
Véget ért edzői karrierje Lothar Matthäusnak, a németek 150-szeres válogatott labdarúgójának.

 

A játékosként öt vb-n szerepelt Matthäus 2000-es visszavonulása óta több klub kispadján is megfordult, 2004. január 1. és 2005. december 31. között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt. Legutóbb a bolgár nemzeti csapat mellett dolgozott 2011-ig, s mint most kiderült, ez volt az utolsó ilyen jellegű munkája az 58 éves szakembernek.

„Az edzői pályafutásom véget ért – mondta Matthäus a Neue Osnabrücker Zeitungnak. – Szép utazáson vagyok túl, még ha nem is volt olyan sikeres, mint a játékoskarrierem. Sajnálom, hogy a Bundesligában nem kaptam lehetőséget, ugyanakkor nem vagyok szomorú. Volt négy-öt megkeresésem, néhány nem jött össze, mások pedig nem passzoltak hozzám.”

Matthäus a magyar válogatottnál eltöltött két év alatt 28 mérkőzésen 11 győzelmet, 3 döntetlent és 14 vereséget jegyzett, ezeken a találkozókon összesen 82 játékosnak adott lehetőséget – igaz, a német edző regnálása alatt számos olyan mérkőzést játszott a válogatott, amelyen kifejezetten ki volt mondva, hogy nem az első csapat lép pályára, hanem egyfajta B-csapat vagy ligaválogatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik