Bundesliga: Gulácsiék Salzburgból igazoltak új támadót

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.08. 15:39
null
Szoboszlai csapattársa mától Gulácsiék csapattársa (Fotó: AFP)
Az RB Leipzig a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Red Bull Salzburg dél-koreai támadóját, Hvang Hi Csant. A 24 éves csatár ötéves megállapodást írt alá új klubjával.

Hvang Hi Csan 2015 óta futballozott a Salzburgban, és 86 bajnokin 28 gólt ért el. A 2018–2019-es idényben már szerepelt Németországban, egy idényre a Hamburghoz adták kölcsön, ám a német másodosztályban nem igazán találta meg a számításait, mindössze 20 meccs, két gól és két gólpassz után visszatért Ausztriába.

 

A dél-koreai futballista feladata a Chelsea-hez igazolt házi gólkirály, Timo Werner pótlása lehet majd a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató Leipzignél. A 24 éves játékos számára nem lesz új a helyzet, Salzburgban is akadt magyar csapattársa: Szoboszlai Dominik.

Hvang Hi Csan piaci értékét 10 millió euróra becsüli a Transfermarkt, ugyanakkor a két klub nem hozta nyilvánosságra a hivatalos vételárát.

A játékos remek idényt zárt, 27 bajnokin 11 gólt szerzett és 12 gólpasszt osztott ki. A Bajnokok Ligája csoportkörében mind a hat találkozón pályára lépett és háromszor is az ellenfelek kapujába talált.

Hvang Hi Csan átigazolása a 17. üzlet az RB Leipzig és a Red Bull Salzburg között (remek példa erre a Leipzig és a magyar válogatott első számú kapusa, Gulácsi Péter, aki 2013 és 2015 között 65 bajnokin lépett pályára Salzburgban).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik