Bayern München: maradásra bírnák a villámgyors védőt

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.02.26. 14:02
null
Alphonso Davies a Bayern München egyik erősségévé vált (Fotó: AFP)
Német sajtóhírek szerint a Bayern München labdarúgócsapata új, ötéves szerződést kínált Alphonso Daviesnek. A 19 éves kanadai válogatott balhátvéd jelenlegi megállapodása 2023 nyaráig érvényes.

 

Tavaly januárban csatlakozott a Bayern Münchenhez Alphonso Davies, s ebben az idényben meghatározó játékossá vált. A bajorok első csapatában 26 tétmérkőzésen játszott, egy gólja és hét gólpassza van – a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn egy hatalmas sprint után készítette elő Robert Lewandowski gólját, ez a gólpassza egy hosszabb írásra inspirált minket.

A Bayern München vezetősége is fel- és elismeri a Daviesben rejlő potenciált: a német Sport1 információi szerint új, ötéves szerződést kínál a kanadai futballistának. A csatorna úgy tudja, már meg is kezdődtek a tárgyalások a játékossal az új szerződés aláírásával kapcsolatban. Alphonso Davies jelenlegi kontraktusa 2023 nyaráig érvényes, kivásárlási záradék nincs benne.

Piaci értékét 40 millió euróra becsüli a Transfermarkt, a Bayern München tavaly 10 millió euróért szerződtette a Vancouver Whitecapstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik