Az egész egy elsőre viszonylag ártatlannak tűnő videóval kezdődött: Ribéry Instagramra posztolta, amint megérkezik az asztalához az 1000 fontot érő, átszámolva nagyjából 350 ezer forintos, aranybevonattal tálalt steak.

No better way to start the year than with a dash of salt and a visit to my Turkish brother #SaltBae #fr #ELHAMDOULILLAH @nusr_et

A videót azonban a francia követői nem annyira értékelték, és egyesek finoman, mások kevésbé finoman jelezték, hogy ehelyett valami hasznosra is költhetné a pénzét Ribéry.

Ribérynél elgurult a gyógyszer… (Fotó: AFP)

Ez viszont nagyon csúnyán kiverte a biztosítékot a Bayern München játékosánál, aki ezzel a poszttal üzent „rajongóinak”:

„Kezdjük 2019-et azzal, hogy pontot teszünk az összes i-re, és áthúzzuk az összes t-t. Kezdjük azzal, hogy üzenünk az összes irigy embernek, akik csak azért születhettek meg, mert lyukas volt a gumi: b…átok meg az anyátok, a nagymamátokat, sőt, a teljes családfátokat! Semmivel nem tartozom nektek. A sikereimet csak Istennek, magamnak, és azoknak köszönhetem, akik mindig hittek bennem. A többieknek csupán azt üzenem: nem vagytok mások, csak apró kavicsok a zoknimban…” – üzent Twitteren Ribéry.

Franck Ribéry on Twitter