Ha Alonso nem vállalná, a PL-ből érkezhet edző a Bayernhez – sajtóhír

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 13:29
Sajtóhírek szerint Roberto de Zerbi jelölt a Bayern München vezetőedzői posztjára (Fotó: Getty Images)
A német Bild értesülései szerint a válogatott szünet alatt a Bayern München vezetősége szorgalmasan dolgozik Thomas Tuchel utódjának keresésén, a lap pedig úgy tudja, hogy a kivánságlista élén szereplő Xabi Alonso mögött nagy esélyes lehet a Brighton olasz menedzsere, Roberto de Zerbi.

A közelmúltban több topligás élcsapat edzője is bejelentette, hogy az idény végeztével távozik klubjától. Ilyen az angol Liverpoolt irányító Jürgen Klopp és a német Bayern Münchent vezető Thomas Tuchel is, akik nyáron elhagyják jelenlegi munkaadójukat. A két szakember távozása miatt – is – óriási érdeklődés övezi a német bajnokságot vezető Bayer Leverkusen edzőjét, a játékosként Liverpoolban és Münchenben is megfordult Xabi Alonsót, aki a Mersey-partiaknál és a német rekordbajnoknál is a kívánságlista élén szerepel, annak ellenére, hogy a gyógyszergyáriak is szeretnék, ha maradna.

Bárhogy is lesz, a Liverpool és a Bayern egymással is verseng, de hogy biztosra menjenek, mindkét csapatnak további jelölteket kell találnia.

A Bild arról számolt be, hogy a müncheniek sportigazgatója, Max Eberl támogatja, hogy Roberto de Zerbi legyen az egyik lehetséges utód, ugyanis kedveli az olasz szakember filozófiáját, de az ügyet jelentősen nehezíti, hogy az angol élvonalbeli Brightont 2022 óta irányító szakvezető iránt az FC Barcelona is érdeklődik – noha arról is keringenek pletykák, hogy Xavi marad a gránátvörös-kékek vezetőedzője, annak ellenére, hogy már bejelentette nyári távozását.

A Bild megjegyezte ugyanakkor, hogy De Zerbinek 2026-ig élő szerződése van a Brightonnal, ezt pedig csak 14 millió euró kifizetésével lehet felbontani.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik