Gulácsi, Blaswich és Vandevoordt közül az egyik kapusnak mennie kell Lipcséből

Vágólapra másolva!
2024.03.18. 17:38
Real Madrid CF v RB Leipzig: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Gulácsi Péter érdekes versenyhelyzetbe került (Fotó: Getty Images)
Gulácsi Péter, Janis Blaswich és Maarten Vandevoordt kapusok közül az egyiknek nyáron távoznia kell a német labdarúgó-élvonalban szereplő RB Leipzigtől.

 

„Izgalmas döntés lesz. Ez a hármas a nyáron túl nem fog működni” – mondta Rouven Schröder sportigazgató a Bild egyik podcastjében.

A 33 esztendős Gulácsi súlyos sérüléséből felépülve visszavette az első számú kapusposztot Blaswichtól, aki jól helyettesítette, meghívták a német válogatottba is, teljesítménye azonban később visszaesett.

A 22 éves belga Vandevoordt jelenleg a Genkben véd, de már aláírt a lipcseiekhez, és a szakértők szerint a klub benne látja a jövőt.

Schröder hozzátette: a döntésnél, illetve a fizetéseknél gazdasági szempontokat is figyelembe vesznek. Elképzelhető, hogy akitől elköszönnek, attól nem végleg búcsúznak, hanem kölcsönadják.

A Lipcséhez 2025-ig aláíró Gulácsival kapcsolatban megjegyezték: a válogatott kapus a sérülését követően úgy döntött, hogy marad, megpróbálja kiharcolni a helyét, hogy számításba vehessék a nyári Európa-bajnokságon, így jelenleg a 32 éves Blaswich távozására van a legnagyobb esély.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik