Frankfurt: kölcsönbe érkezett a Manchester United holland középpályása

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.01. 13:58
Beigazolódtak a sajtóértesülések, és az új év első napján hivatalosan is megszerezte Donny van de Beek játékjogát a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurt. A 26 éves holland középpályás 2020 nyarán került a Manchester Unitedhez, de ott alig kapott játéklehetőséget, és az Evertonhoz egyszer már elkerült kölcsönbe.

Fabrizio Romano a hírhez hozzátette, hogy Donny van de Beek június végéig szerepel a német klubnál, amely a fizetésének nagy részét átvállalja. A kölcsönszerződés értelmében egy kisebb összeget átutal a Frankfurt az MU-nak, illetve a gárda nem kötelező vételi opcióval is rendelkezik – ez 11+3 millió euróról szól.


Van de Beek az elmúlt három és fél évben csupán 62-szer lépett pályára a Unitedben (sokszor csak csereként), ezeken két gólt és két gólpasszt jegyzett. Érdekesség, hogy az első találatát rögtön a legelső tétmeccsén szerezte.

A mostani idényben eddig két mérkőzésen jutott szóhoz, a bajnokságban két percet, az angol Ligakupában 19 percet töltött a pályán.

A Transfermarkt 2019 decemberében 55 millió euróra taksálta a piaci értékét, de most már ez bezuhant 10 millió alá, csak 9 milliót ér.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik