Bundesliga: Szalai Attila a Freiburgban folytatja – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.21. 11:49
Szalai Attila a Freiburgban folytatja (Fotó: scfreiburg.com)
Beigazolódtak a korábbi sajtóhírek, a Hoffenheim nyárig kölcsönadta magyar válogatott labdarúgóját, Szalai Attilát a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburgnak.

 

Szalai Attila szerződtetését vasárnap jelentette be a Freiburg a honlapján.

A magyar válogatott Szalai Attila a Hoffenheimtől az idény végéig kölcsönbe a Freiburghoz igazol – írja az scfreiburg.com.

Jelenlegi helyzetünkre nagyon jó megoldást találtunk, Attila nemzetközi tapasztalattal rendelkezik – fogalmazott Szalai szerződtetésével kapcsolatban Klemens Hartenbach sportigazgató. – Felépítésének és hatékony szereléseinek is köszönhetően fontos szerepet játszhat a védekezésünkben. Nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk céljaink elérésében.” 

Nagy terveim vannak erre az évre a közelgő, németországi Európa-bajnoksággal, mindent megteszek, hogy a legjobbamat nyújthassam. Várom az új csapattársakkal való találkozást és a kihívásokat” – idézi a klub honlapja Szalai Attilát.

Mint ismeretes, a német Sky Sport átigazolási szakértője, Florian Plettenberg már szombaton arról írt, hogy Szalai kölcsönvételéről (amely vételi opciót nem tartalmaz) megegyezett a Freiburg a Hoffenheimmel.

A Hoffenheimet szombaton éppen Sallai Roland góljával legyőző Freiburgnak azért van szüksége Szalaira, mert jelenlegi öt belső védőjéből hárman is (Philipp Lienhart, Kenneth Schmidt és Max Rosenfelder) sérüléssel bajlódnak.

A nyáron a török Fenerbahcétől megszerzett, 26 éves Szalai Attila eddig csupán öt tétmeccsen jutott szóhoz a Hoffenheimben, gólt nem szerzett. A Freiburg lesz profi karrierje hatodik klubja a 41-szeres válogatott labdarúgónak, az osztrák Rapid Wien, a Mezőkövesd, a ciprusi Apollon, a török Fenerbahce és a német Hoffenheim után. 

A Freiburg a 7. helyen áll a német élvonalban, négy ponttal előzi meg a 8. Hoffenheimet. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik